Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da tahıl hasadının 59 milyon ton olması bekleniyor

Dünyanın en önemli tarım ülkelerinden Ukrayna’da bu sene 59 milyon ton tahıl hasadı hedefleniyor.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülke genelinde bu yıl 59,1 milyon ton seviyesinde tahıl rekoltesinin beklendiği bildirildi.

Geçtiğimiz sene 63,9 milyon seviyesinde tahıl hasat eden ülkede bu sene beklentinin düşük olması dikkat çekti. Bakanlık rekoltenin düşüşünü tahıl ekilen alanların yüzde 6,4 oranında azalması ve tahıl verimliliğindeki yüzde 0,6 civarındaki düşüşe bağladı.

Hasat çalışmalarının devam ettiği ülkede 12 Ağustos itibariyle 10 milyon hektar alandan 36 milyon ton tahıl elde edildi.

Bakanlık tahıl rekoltesini yaklaşık 60 milyon ton seviyesinde tutarken bu yılki tahıl ihracatının ise 36 milyon ton seviyesinde olabileceğini açıkladı.

Ukrayna bağımsızlığın tarihinde tahıl hasadı rekoru 2014 yılında 63,8 milyon ton ile gerçekleşmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]