Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Futbol fantezi

Göreve getirilen sportif direktör Terraneo ve teknik direktör Vitor Pereria fantastik transferler ile giriyorlar yeni sezona. Öyle ki iç piyasanın en sansasyonel transferlerini de yaptılar ve Bursaspor’dan Ozan Tufan ve Volkan Şen’i de kadrolarına kattılar. Halen bir belki iki oyuncu transferi daha olacağının işaretlerini, bizzat yöneticiler beyan ediyor.

Online “Football Fantasy” oynuyorcasına taraftarını heyecanlandırıyor, Vitor Pereria; 4-4-2 gibi gözüken, ancak aslında 4-2-4 gibi risk makası çok açık bir anlayış içerisinde. Bu “risk bumerangının” agresif oyun, sert reaksiyon, hırs, motivasyon ve kaliteli ayaklar ile rakiplerde “tahribat oluşturacağına” inanıyor, Pereria.

Peki bu “futbol fantezisi” şimdiye kadar ne kadar olumlu sonuçlar verdi diye bakacak olursak; bumerang Shaktar maçlarında geri döndü ve bedeli Fenerbahçe’ye ağır oldu.

Dün akşam oynanan 2015-2016 sezonunun ilk maçında ise Fenerbahçe sahasında Eskişehirspor’u 2-0 mağlup etti. Görüntü net bir skor gibi gözükse de Pereria’nın o düşünce ve söylemlerindeki “fantezi” sahaya yansımış değil henüz. Ne kadar yansıyacak bunu göreceğiz, yani Pareria hücum oyuncularına, güçlü ve kaliteli takımlara karşı gerektiği düzeyde ve sertlikte savunma yaptırabilecek mi? Dönen topları kazanıp hızlı hücuma hemen gidebilecekler mi? Bunun gibi birçok soru işareti mevcudiyetini koruyor. Çünkü Fenerbahçe görüntüde rakibini karşılıyor gibi gözükse de, fiilen tam gerçekleştiremiyor istediğini. Karşılama yükü büyük oranda orta saha ikilisine kalıyor Eskişehirspor‘a karşı da gözüktüğü gibi. Souza ve Raul bu görevi iyi yaptıysa da dikine hücuma çıkamadıkları için, orta sahadaki bir kişilik eksiklik, hücumdaki organizasyonsuzluğa da sebep oldu. Akıcı ve etkin oynayamadılar maçın genelinde. Küçük aralıklarla bunu başardıklarında ise iki gol artarda bularak skoru cebine koymuş oldular.

Bundan sonra, daha etkili rakiplere ve güçlük derecesi zor deplasman maçlarına nasıl çıkacaklar merak konusu. Shaktar örneğinde olduğu gibi bu takımın Diego‘lu bu risk sistemini kaldıracağını düşünmüyorum. Orta sahadaki oyuncu sayısını bir fazlalaştırmak daha doğru olacaktır. Bu fazlalaştırmanın hücumda bir aksaklık doğuracağını da zannetmiyorum. Hatta hücumu daha iyi hazırlayan, oyun akışkanlığı daha aktif ve sürekli bir görüntü çıkacaktır.

Son olarak, Fenerbahçe illaki bir transfer yapacaksa, Volkan Şen’i de almışken, hücum kanadından ziyade Kadlec yerine hızlı, süpürücü, teknik ve bilekleri yumuşak fakat sert bir sol stoper almalıdır. Yani tercih söz konusu ise öncelik stoper olmalıdır.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]