Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Fenerbahçe Avrupa’ya Ukrayna Üzerinden dönüyor

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’ndaki rakibi belli oldu. Avrupa kupalarından men cezası sona eren ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak isteyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile eşleşti.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Shaktar’ın çok saygı duyulacak ve çok kuvvetli bir takım olduğunu belirtti. Shakhtar Genel Direktörü Serger Palkin ise “Biz İstanbul’a turist gibi tatil için gelmeyi tercih ederdik” ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçlar 28 – 29 Temmuz’da, rövanşlar ise 4-5 Ağustos’ta oynanacak ve play off turuna kalan takımlar belli olacak.

FENERBAHÇE’DEN İLK DEĞERLENDİRME
Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar Donetks ile eşleşmeyi değerlendirirken UEFA’dan gelen cezalar nedeniyle statü kaybettiklerini söyledi.

Uslu yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:
“Aslında bizim birinci listede olmamız gerekirdi ama maalesef Fenerbahçe’nin hakları yandı. UEFA’dan 2 sene ceza aldığımız halde 3 sene almış olduk şampiyonlar liginde mücadele edemedik ve puanlarımız düştü ister istemez. Biz yine de bu sene yaptığımız transferlerle, seyircimizle bu elemeyi geçeceğimize inanıyoruz.

Shakhtar çok saygı duyulacak bir takım, çok kuvvetli bir takım ama onların da dezavantajları var. Biz bu turu geçersek çok daha güçlü takımlar var. Şampiyonlar ligini hedefliyorsak, orada olmak istiyorsak bu elemeleri geçmemiz lazım. Onun için bize, takıma ve taraftara çok büyük iş düşüyor, el birliğiyle bunu başaracağımıza inanıyorum.”

SHAKTAR YÖNETİCİSİ: BİZ İSTANBUL’A TATİL İÇİN GELMEYİ TERCİH EDERDİK
FC Shakhtar Donetsk Genel Direktörü Serger Palkin, Fenerbahçe ile eşleşmelerinin ardından sarı-lacivertli yöneticilere; “Keşke kurada bize çıkmasaydınız. Biz İstanbul’a turist gibi tatil için gelmeyi tercih ederdik” dedi.

Fenerbahçe’yi kura çekiminde Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile Asbaşkan ve Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Ozan Balaban temsil etti. Donetsk ise Kulüp Genel Direktörü Serger Palkin tarafından temsil edildi. Kura çekimi sonrası iki kulüp yöneticileri birbirlerine iyi şanslar dilerken Palkin; “Güçlü bir rakip ile  eşleştik ama kura kuradır, hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor, bize göre daha hafif bir takım ile eşleşebilirdik. “Keşke kurada bize çıkmasaydınız. Biz İstanbul’a turist gibi tatil için gelmeyi tercih ederdik” şeklinde konuştu.

Fenerbahçeli Yönetici Salih Ozan Balaban ise “Avrupa’yı transferlerimizden dolayı korkutmuşuz, onlar sezonu açmış bulunuyorlar, biz ise daha henüz çalışmalara başladık. Bu güçlü kadromuzla turu geçeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Gerek Ukrayna gerek çevre Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’den, karşılaşmanın gerçekleşeceği Lviv’e taraftar akını olması bekleniyor.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]