Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Quaresma: Beşiktaş’a kaptan olmak isterim

Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, İbrahim Üzülmez’in takımdan ayrılmasından sonra takımın kaptanı olabileceğini söyledi.

Yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile oynanacak karşılaşma öncesinde Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısına katılan yıldız futbolcu, Avrupa Ligi’nde oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını kaydederek, “Avrupa Ligi’ye Türkiye Ligi oldukça farklı. Avrupa Ligi’nde işler oldukça iyi gidiyor. Takım olarak yarınki maça hazırız. Hem önemli maç hem de final yoluna giden maç. Kendi sahamızda oynadığımız için daha da önemli oluyor.” dedi.

Portekizli futbolcu, Beşiktaş’ın Avrupa’da başarılı sonuçlar almasına karşı Türkiye liginde aynı sonuçları alamamasını ise şöyle açıkladı:

“Süper Lig’de rakipler katı savunma yapıyor. Türkiye’de futbol agresif ve oynatmamak üzerine kurulu. Ancak Avrupa’da ise rakipler oynamak istediği için güzel maçlar çıkıyor. Yarın akşamki maçta farklı olacak. Bütün gücümüzü sahaya yansıtacağız.”

Beşiktaş’a yeni katılan yıldız futbolcuların biraz zamana ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Quaresma “Takımımızda çok önemli ve büyük oyuncular var ancak çok kısa zamandır bizimle beraberler. Adaptasyon süreleri var ve bu sürenin geçmesi bekleniyor. Bu süre geçtiği zaman çok daha iyi işler yapacağız, çok daha iyi sonuçlar alacağız. Hepimiz Beşiktaş’ın kupalar kazanması için buradayız. Bu isteğimizi gerçekleştirmek için beraber oynayacağız.” dedi.

Gazetecilerin “8 aydır buradasın. Türkiye beklentilerini karşıladı mı? “sorusuna yıldız oyuncu, şu cevabı verdi:

“Burada kendi evimde gibiyim. Hem Türkiye’de, hem de Beşiktaş’ta olmaktan çok mutluyum. Ben her zaman Beşiktaş için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Taraftarların bana desteği çok mükemmel. Ben onlar için kanımı akıtacağım demiştim. Bu sevgiyi onlardan alıyorum. Bende sevgilerine karşılık vermek istiyorum.”

BEŞİKTAŞ’A KAPTAN OLMAK İSTERİM

İbrahim Üzülmez’in takımdan ayrılmasından sonra Beşiktaş’a kaptan olup olmayacağının sorulması üzerine Quaresma, “Beşiktaş’a kaptan olmak isterim. Benim için çok gurur verici olur. Beşiktaş’a kaptan olmak herkes için gurur vericidir.” diye cevap verdi.

Futbol kamuoyunda “Q7 çetesi” yakıştırmalarına ise yıldız oyuncu, esprili bir şekilde “Ben çete lideri değilim. Çok önemli Portekizli oyuncularla burada olmaktan dolayı mutluyum.” cevabını verdi.
Quaresma, Dinamo Kiev’de forma giyen dünyaca ünlü yıldız, Shevchenko’ya çok saygı duyulması gerektiğini de kaydetti.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı maçlarda kendisine yüklenen sorumluluğun farkında olduğunu ifade eden Portekizli futbolcu, “Sorumluluğu üzerimde hissediyorum ama baskı hissetmiyorum. Sorumluluğum sahada vermem gereken şeylerdir. Ben ve takım arkadaşlarımız üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bunun adı kesinlikle baskı değildir. Bana bu sorumluluğu verenlere de teşekkür etmek istiyorum. Karşılığını vermek için çalışıyorum.” diye konuştu.

Quaresma, sahada yaptığı güzel hareketleri de gülerek, “Ben onları Play Station’dan öğreniyorum. Sahaya futbol oynamak için çıkarsınız. Bunu da zevk almak için yaparsınız. Yaptığım hareketler veya attığım goller güzel olunca bu seyircileri mutlu ettiği kadar bizi de ediyor. Bunları yapmaya devam edeceğim.” dedi.

Yıldız futbolcu, Spor Toto Süper Lig’de bu sezon hakem hatalarından dolayı canlarının çok yandığını sözlerine ekledi.

 

Cihan

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]