Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da meclis yolsuzluk yaptığı iddia edilen bakanı görevden aldı

Ukrayna’da meclis, yolsuzlukla suçlanan, Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı İgor Şevçenko’yu görevden alındı. 450 sandalyeli Ukrayna Parlamentosu’nda bugün yapılan oylamada 235 milletvekilin oyu ile görevden alınan Bakan Şevçenko’ya parlamento kürsüsünde konuşma hakkı dahi verilmedi.

Parlamentoda Bakanı Şevçenko’yu görevden almaya ilişkin yasa teklifini ise bizzat, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük verdi. Şevçenko’nun görevden alınacağı yönündeki söylentiler, Kiev’in yakınındaki petrol rafinerisinin yangın sonrası çıkmıştı. İddiaya göre, rafineri yangınının çıktığı esnada bakan bir milletvekiline ait özel uçakla yurtdışında tatil yapıyormuş.

Bakanın görevden alınmasına 24 Haziran’da bakanlar kurulunda karar verildiği belirtildi. Başbakan Yatsenük kabinede imzaya sunulan kararnameyle, Bakan İgor Şevçenko’yu görevden alınmasını kararlaştırdı.

Başbakan Yatsenük’ün parlamentoya sunduğu yasa teklifinde; “Çevre ve Tabii Kaynaklar İgor Şevçenko, çevre koruma alanında devletin temel işlevlerini ve yükümlülüklerini yerine getiremez oldu. Şevçenko’nun bakan görevinde iken defalarca hukuksuzluk yaptığı tespit edildi.” denildi.

Görevden alındıktan sonra konuşan Şevçenko ise Başbakan Yatsenük’ü yolsuzlukla suçladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]