Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Türk yardım kuruluşları Somali’de yardım dağıtıyor

İnsanların açlıktan da öte, yaşamak için mücadele ettiği Somali’de, Türkiye’den gelen sivil toplum kuruluşları gıda yardımında bulundu. İlk olarak 4 bin 500 aileye yardım yapılırken, önümüzdeki hafta 5 bin aileye daha yardım yapılacağı ifade edildi.

Kuraklık nedeniyle köylerini terk ederek bir lokma da olsa bulabilmek için başkent Mogadişu’ya göç eden Somalilere artık devlet de sahip çıkamıyor. Ne göç edenlerin sayısı biliniyor ne de çadır kamplarının sayısı. Göç sürekli devam ediyor ve kamplarda her gün ölümler yaşanıyor.
Hiç kimse ne kadar çadır var ne kadar insan yaşıyor sayısını bilmiyor. Yetkililer dünya ülkelerinden gelecek yardımı, vatandaşlarsa bir lokma da olsa kendilerine uzanacak bir el bekliyor.

Mogadişu’ya yürüyerek 2 günde geldiğini belirten 20 yaşındaki Halime isimli bir bayan içinde bulunduğu durumu şöyle aktarıyor: “2 çocuğum var. Bunlardan büyük olanı hasta. Ona verecek bir ilaç yok yiyecek de yok. En azından burada yapılan yardımdan alırsam onun biraz daha yaşamasını sağlarım. Eşim köyde kaldı. Ben buraya yürüyerek 2 günde zorla geldim.”

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 5 BİN KİŞİNİN DAHA KARNI DOYACAK

Somali halkının çığlıklarına Türkiye’den cevap yardım kuruluşlarından gelmişti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve sivil toplum kuruluşları Somali’ye yardım için seferber oldu. Topladığı yardımların dağıtımı için Somali’ye gelen Kimse Yok Mu Derneği ve Nile Organizasyon dün ve bu gün 4 bin 500 aileye gıda yardımında bulundu. Her iki derneğin yetkilileri önümüzdeki hafta 5 bin aileye daha gıda yardımı yapacaklarını ifade etti.

Mogadişu’da bulunan Somalilerin açlıktan öte yaşamak için mücadele ettiğini belirten Nile Organizasyon Somali Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çelik, yapılacak yardımların esirgenmemesi gerektiğini aktarıyor. İki günde 4 bin 500 aileye yardım yaptıklarını belirten Çelik, gıda yardımlarının devam edeceğini söylüyor.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Gıda yardımlarının yanında bu gün ayrıca 210 tane kurban kestik. Bu kurbanlar Türkiye’de vatandaşların yaptığı adaklardan oluşan kurbanlar. Bu kesilen kurbanlarda yine ihtiyaç sahibi olan ailelere verildi.”

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]