Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Anayasa Günü’nü kutluyor

Bağımsız Ukrayna’nın anayasasının kabulünün 19. yıldönümü nedeniyle başkent Kiev’de devlet erkânının katılımıyla bir dizi resmi etkinlik gerçekleştirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Anayasa Günü münasebetiyle Ukrayna’nın ilk anayasasını kaleme alan lideri Pilip Orlik anıtına çelenk koydu.

Pilip Orlik anıtında gerçekleşen törene Başbakan Arseniy Yatsenük, Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı Andrey Parubiy, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev Bölge Valisi Vladimir Şandra, kabine üyeleri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve din adamları katıldı.

Anayasa Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında demokrasi vurgusu yapan Poroşenko, Ukraynalıların anayasa değerlerine sahip çıkarak toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için verdiği mücadeleye dikkat çekti. Poroşenko mesajında, Avrupa ile entegrasyonun sağlanması çerçevesinde anayasa reformu yapacaklarını söyledi.

28 Haziran Anayasa Günü’nün pazar tatiline denk gelmesi münasebetiyle 29 Haziran tatil ilan edildi.

Parlamento tarafından 28 Haziran 1996’da uzun tartışmalar neticesinde kabul edilen Ukrayna Anayasası, insan hakları, inanç ve özgürlük bakımından geniş haklar içeriyor. Anayasaya göre devlet dili Ukraynaca olmasına rağmen azınlıklar dillerini istedikleri gibi kullanmakta özgür. Kırım Tatarları’nın ana dillerinde yayın yapan gazete, dergi, radyo, TV ve haber siteleri bulunmakta.

YUNUS ERDOĞDU | KIYİV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]