Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye ve dünya seçim sonuçlarını Cihan’dan takip edecek

Türkiye ve dünya bugün yapılan milletvekilliği seçimlerini Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) izleyecek. Seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde kamuoyuna duyurmak için üç aydır hummalı bir çalışma yürüten ajans, Yüksek Seçim Kurulu’nun yasağı kaldırmasının hemen ardından sonuçları aktarmaya başlayacak.

Birçok medya kuruluşu, 12 yıldır geride bıraktığı 8 seçim organizasyonundan başarıyla çıkan Cihan’dan aldığı verileri ekranlarına yansıtacak. 20 ulusal kanal, 7 ulusal gazete, 20 önemli haber sitesi, birçok yerel TV, siyasi partiler, radyolar ve GSM operatörleri de Cihan’ın verilerinden yararlanacak. Ülke genelinde sandık başında yapılan çalışma sayesinde medya, seçim sonuçlarını anlık olarak izleyicilerine ulaştıracak.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, 8 seçim organizasyonunu başarıyla gerçekleştirerek kamuoyunun takdirini kazandıklarını, 30 Mart yerel seçimleri ve son olarak cumhurbaşkanlığı seçimini başarı ile verdiklerini söyledi. Abdülhamit Bilici, “Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de başarımızı tekrarlamak istiyoruz. Seçim sonuçlarını Cihan’dan almak isteyen çok sayıda televizyon, gazete ve internet sitesi ile sözleşme imzalandı.” dedi.

Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ajans için hem büyük onur hem de büyük bir sorumluluk. Seçimin en şeffaf şekilde ve huzur içinde gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Türkiye genelinde belli bir heyecan var. Dilerim, seçim sağlıklı bir şekilde gerçekleşir ve bir kez daha milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Daha önce seçimlerde olduğu gibi bu seçime de gölge düşürmek isteyen bazı çevreler, Cihan Haber Ajansı aleyhinde bir dizi asılsız haber ve karalama kampanyasına yöneldi. Gerçekleştirdiğimiz organizasyonlarla, seçimlerin demokratik ve şeffaf bir ortamda geçmesine katkı sağladığımız için farklı kesimlerin takdir ve güvenini kazandık. Cihan Haber Ajansı, bugüne kadar 8 seçim organizasyonu gerçekleştirdi. Her seçimde başarı çıtasını yükseltti. Seçimlerin demokratik ve şaibesiz bir şekilde geçmesine katkı sağladı. Son haftalarda, Cihan’ın seçimleri maniple edeceğine dair mesnetsiz, akla hayale gelmeyen tezviratları ise esefle karşılıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz hiçbir seçim çalışmasına en ufak bir şaibe bulaşmadı. Türkiye’de yayın yapan ulusal ve yerel TV kanallarının tamamına yakını, seçimleri Cihan Haber Ajansı’ndan takip etti. Nitekim birçok meslektaşımız önceki Cihan’ın seçim çalışmalarından övgüyle söz etmişlerdi. Cihan Haber Ajansı, 7 Haziran seçimlerinde de eskiden olduğu gibi hiçbir partinin değil, demokrasinin, yani halk iradesinin en şeffaf şekilde tecelli etmesinin yanında olacaktır.”

12 yıldır 8 seçimi takip ettiklerini kaydeden Bilici, “53 milyon 700 civarında seçmen varmış. 172 bin 685 sandıkta oy kullanılıyor. Sandık sandık sonuç vereceğiz. Medyanın büyük bir kısmı sonuçları bizden alarak kamuoyuna duyuracak. 19 tane ulusal kanal, 7 ulusal gazete, 18 önemli haber sitesi ve bir GSM operatörü sonuçları bizden alacak. 2011 genel seçimlerinde saat 19.00 itibari ile sandıkların yüzde 58’ini açtık. 20.15’te ise yüzde 90’ını kamuoyu ile paylaştık.” ifadelerini kullandı.

CİHAN SEÇİM GÜVENLİĞİNE VE TÜRK DEMOKRASİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Cihan Haber Ajansı, takip ettiği 8 seçimde gösterdiği başarılı performansla, seçim güvenliğine ve Türk demokrasisine büyük katkı sağladı. Seçimlerin şeffaf ve demokratik bir şekilde tecelli etmesinden rahatsızlık duyanlar, 30 Mart Yerel Seçimleri ile 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanı seçiminde Cihan’a siber saldırıda bulundu. Cihan çalışanları sandık başında fiziki engellemelere ve saldırılara maruz kaldı. Tüm bu engellemelere rağmen elde edilen başarı Cihan’ın güvenilirliğini kanıtlarken, karalama kampanyalarına da en iyi cevap oldu.

Farklı kaynaklardan seçim sonuçları yayınlayan bazı medya kuruluşları, verilerin maniple edildiğini fark edince izleyicilerinden özür dileyerek tekrar Cihan’a dönüş yaptı. Çok sayıda medya kuruluşu Cihandan aldığı sonuçları ekranlarına yansıttı. İlçe seçim kurullarının açıkladığı veriler de, Cihan’ın yüzde 100’e yakın doğru sonuç verdiğini tescilledi.

Sandık sonuçlarını doğru ve tarafsız şekilde kamuoyuna duyurarak, seçimde güvenin adresi haline gelen Cihan Haber Ajansı, yine karalama ve iftira kampanyalarının hedefi oldu. Cihan’ın tarafsızlığından endişe duyan bir takım çevreler, asılsız iddialarla çirkin karalama kampanyalarına girişti

ISTANBUL | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]