Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[O GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI VİDEO] Cumhuriyet’e TIR soruşturması

Adana’da durdurulan TIR’lara ait görüntüleri yayımlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında ‘terör’ soruşturması başlatıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet’e içeriği kaldırttı ve MİT TIR’ları ile ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Cumhuriyet gazetesi ve internet sitesinde Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar imzasıyla yayınlanan MİT’e ait TIR’lardaki aramaların görüntüleri gündeme bomba gibi düştü.

Adana ve Hatay’da aranan TIR’larda mühimmat bulunduğu iddia edilmiş, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet tırlarda Türkmenlere yardım götürüldüğünü ileri sürmüştü. Tırları durduran savcılar dahil aramada görev alan askerler tutuklanmıştı. Cumhuriyet gazetesi o aramaya ilişkin görüntüleri yayınladı. Kamera kayıtlarında askerlerin tırlarda arama yaptıkları, konteyner kapaklarının açıldığı görülüyor. Önce ilaç kutuları çıkıyor, kutuların altında top, havan mermisi ile birlikte konteyner dolusu ağır makineli tüfek mermileri olduğu kamera kayıtlarına yansıyor. Öte yandan, soruşturma başlatan savcılık söz konusu görüntüleri yayınlayan sitelere erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin içeriklerin çıkarılmaması durumunda erişimin engellenmesi talebini kabul ettiği belirtildi.

AKP’Lİ Yasin Aktay AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Genel başkan yardımcısı Yasin Aktay, tırlarda Silah taşındığını söylemişti. Aktay, tırların IŞİD’e değil Özgür Suriye Ordusu’na gittiğini belirtmişti.


 

STAR, 24 OCAK 2015’TE FOTOĞRAFLARI YAYINLAMIŞ

Kamera görüntülerinden fotoğraf karelerinin 24 Ocak’taki manşetinde yayımlandığı ortaya çıktı. Gazete ‘Savcı aradığını bulamadı’ başlığı altında, aramalarda sadece ilaç kutuları çıktığı yazmış. Bugün Cumhuriyet’in yayınladığı görüntülerde ilaç kutuları görüntüleri yer alıyor. Ancak, ilaçların altında gelişigüzel silah ve mühimmat istiflendiği görülüyor.

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK PLATFORMU: ENDİŞE VERİCİ

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GOP), şu açıklamayı yaptı; “Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan MİT Tırları hakkındaki fotoğraflı haber nedeniyle Can Dündar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında soruşturma başlattı. Seçime günler kala medya üzerinde baskı oluşturarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının önüne geçmek isteyenlere karşı meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Gazetecileri hedef seçen bu hukuksuz uygulamalara son verilmesini ve alıkonan meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

ÇDG: CUMHURİYET’İN YANINDAYIZ

Adana’da durdurulan TIR’lara ait görüntüleri yayımlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında ‘terör’ soruşturması başlatıldı. Açılan soruşturmaya basın örgütleri sert tepki gösterdi. Basın Konseyinin ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği’de (ÇDG) Cumhuriyet gazetesine destek bildirisi yayınladı. ÇDG yazılı yaptığı açıklamada  “Cumhuriyet’in yanındayız” ifadeleri kullandı.

BASIN KONSEYİ: SORUŞTURMA SANSÜR GİRİŞİMİDİR

Basın Konseyi, Adana‘da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili görüntü yayınlayan Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Adana Ceyhan’da ‘silah taşınıyor’ ihbarıyla durdurulan 3 TIR ile ilgili bugün yayın yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi hakkında savcılıkça, ‘terör’ soruşturması açılması, gazeteciliğe getirilen sansürleme girişiminin son örneğidir.” denildi.

İGC’DEN CUMHURİYET’E DESTEK

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, MİT’e ait olan ve Adana’da durdurulan TIR’ların görüntüsünü yayımlayan Cumhuriyet gazetesine, terör suçlamasıyla soruşturma başlatılmasını kınadı. Cumhuriyet gazetesinin büyük bir habercilik başarısına imza attığını söyleyen Dikmen, “Cumhuriyet gazetesi, kamuoyuna karşı sorumluluğunu yerine getirerek çok başarılı bir habere imza atmıştır ancak tarafsız hukuk sistemimiz de ibretlik bir soruşturmaya daha yol açmıştır. Türkiye’de artık gazetecilik yapmak cezaya tâbidir.” dedi.

CAN DÜNDAR’DAN SOTUŞTURMAYA TEPKİ

Can Dündar Adana’da durdurulan TIR’lara ait görüntüleri yayımlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında ‘terör’ soruşturması başlatılmasına sert tepki gösterdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kendisini tebrik eden gazeteci,politikacı ve yöneticilerin haberi tekrarlamalarını isteyen Dündar, ‘Savcılık hakkımda”gizli kalması gereken bilgileri açıklamak”tan soruşturma başlatmış. Kimin için gizli kalması gerekiyordu? Halk? IŞİD? MİT?’ paylaşımında bulundu.

ZAMAN


 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]