Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerYunus Erdoğdu

[ASTRONOT] Türkiye konuşur, Ukrayna yapar!

Dünyayı uzaydan gören ilk insan, Yuri Gagarin’in doğduğu Ukrayna toprakları bugüne kadar sayısız uzay insanı (astronot ve kozmonot) yetiştirdi. Gagarin’in açtığı yolda birçok Ukraynalı geçti. Maalesef ki her yıl binlerce askeri uğurlayan, Türkiye ise hala otogarda bir astronot uğurlama sevincini yaşayamadı.

Siyasi bir parti reklamlarda ütülü gömlekli kravatlı tipleri oynatıp uzaya gitme hayalleri kurarken Türk uydularının yerleşeceği yörüngede diğer ülkelerden bize yer kalmadı. Eğitim sisteminin alt-üst edildiği ikide birde yapboz tahtasına döndüğü, Türkiye’de hala siyasi partiler başörtüsü edebiyatını sürdürüyor. Neticede zaten baş örtülmeden bone takmadan da çıkılmıyor uzaya.

Türkiye ise bırakın uzayı hala; ABD, İngiliz, Rus, Çin uyduları üzerinden erişim sağlanan Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal medyanın özgürlünü konuşuyor. Yasaklanınca yasaklayan zihniyeti başa getirenler aklı da uzaya çıkıyor…

Öte yandan Türk gençliği ve çocukları bonzai ve uyuşturucuyla uçtuğu için NASA’nın astronot aday listesine dahi giremiyor.

NASA’nın resmi sitesindeki kozmonot listesindeki kişilerin bir çoğu farklı ülkelerde dünyaya gelmiş Ukraynalılardan  oluşturuyor.
İşte o liste:

İşte Ukrayna doğumlu bazı kozmonotlar:

Anatoly Artsebarsky
Georgi Beregovoi
Georgiy Dobrovolskiy  
Yuri Gidzenko
Leonid Kizim
Oleg Kotov
Anatoli Levchenko
Vladimir Lyakhov,
Yuri Malenchenko
Yuri Onufriyenko
Leonid Popov
Pavel Popovich
Georgi Shonin
Vasili Tsibliyev
Vladimir Vasyutin  
Igor Volk
Aleksandr Volkov
Sergei Aleksandrovich Volkov
Vitali Zholobov

Birçoğunuz diyecek ki bunlar Sovyet zamanındaydı… İyi ama sonuçta Ukrayna’da eğtim aldılar… Öte yandan fotoğraftaki Leonid Kadeniuk bağımsız Ukrayna’nın ilk astronotu olma özelliğini taşıyor… bilginize…

Biz ihmal ettik  en başta Atatürk, ileri görüşlülüğü sayesinde, hala pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş, İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar” demişti.

Bu vesile ile havacılığın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istedim.

Bizden geçti bu işler darısı, Türk gençliğinin başına…

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]