Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Nokta dergisi 8 yıl aradan sonra yeniden yayında

‘Darbe Günlükleri’ni yayınlayan ve darbe girişimlerine karşı yaptığı haberlerle bir dönemin en çok ses getiren dergilerinden biri olan Nokta dergisi, 8 yıl sonra yayın hayatına geri döndü. Klasik dergicilik yapmayacaklarını söyleyen yeni ekibin ilkeleri ‘özgürlük’ ve ‘vicdan’ olacak.

Nokta dergisi, 8 yıl önce Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerini yayınlamış ve kamuoyunda büyük ses getirmişti. Bu haberlerin ardından arka arkaya açılan soruşturmalar sonrası dergi, yayın hayatına son vermişti. 8 yıllık aranın ardından Nokta, yeni çizgisi ile dergiciliğe geri döndü. Ancak bazı farklılıkları ile okuyucularının karşısına çıkan dergi, klasik dergicilik çizgisinde olmayacağını duyurdu. Genel Yayın Yönetmeni olmadan yayınlanacak dergide Gezi Parkı olayları ve 17-25 Aralık süreçleri sonrası işsiz kalan gazeteciler de yer alıyor.

Derginin ilk sayısında 7 Haziran seçimleri sonrası için Güneydoğu Bölgesi’ne yapılan yığınak haberi yer alıyor. TOMA, fişek ve gaz bombası alımlarının 625 milyon lirayı bulduğu belirtilen haberde yılın ilk 4 ayında yapılan alımın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 700 arttığı bilgisine yer veriliyor.

Geçmişte Ercan Arıklı yönetiminde kapaklarıyla Türkiye’de tabu sayılan pek çok konuyu tartışmaya açan Nokta dergisinde artık karikatürün de önemli bir yeri olacak. Temel dinamikler olarak ‘özgürlük’ ve ‘vicdan’ı öne çıkaran dergide Türkiye’de haksızlığa uğrayan bütün kesimlere açık olunacağı mesajı veriliyor.

Ayrıca dergi www.derginokta.com adresinden de internet haber portalını hayata geçirecek.

CİHAN  | İSTANBUL

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]