Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çıkmadık can…

Bir maçı daha son dakikalarda attığı golle kazandı Fenerbahçe. Takım kaptanı Emre sakat sakat, fedakârlık yaparak sonradan dâhil olduğu oyunda, mükemmel bir gole imza attı, Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdmanyurdu`nu 1-0 mağlup etti. Bir bakıma “Çıkmadık candan ümit kesilmez!” dedirtti futbol izleyicilerine. Fenerbahçe taraftarı  “acaba” diye içten içe ümitleniyordur.

Teknik direktör İsmail Kartal sözde mevzu bahis umudu dışarı vursa da, takımı sahada bir umut vermedi bir kez daha. Sahaya 4-4-1-1 dizilişi ile çıktı Fenerbahçe. Kanatlarda Kuyt ve Caner, ileride Sow ve arkasında Diego… Orta saha merkezini de Topal ve Raul’a teslim etti. Sistem sahada hiç işlemedi. Webo’nun olmadığı Fenerbahçe önde top tutamıyor.

Asıl önemli olan ise, yılların orta saha takımının aynı bölgesinin, en güçlü ve rakiplerinden üstün bölgesinin yani, kolayca geçilir hale gelmiş olması. Fenerbahçe takımında Balıkesir maçından bu yana en belirgin ve acı nokta da bu zaten; İleri giden geri dönemiyor ve rakibi karşılayamıyor, karşılamak için geri geldiğinde ise ileri çıkıp hücumda çoğalamıyor. Takımın boyu 70-80 metrelerde seyrediyor. Bunu çok belirgin yaşayıp elle tutulur bir baskı oluşturamadı Fenerbahçe, nitelikli bir kaç pozisyon dahi olgunlaştıramadı. Rakip ikinci yarının başında 10 kişi kalmasına rağmen, yalancı doldur-boşalt baskısı ile bir iki pozisyon buldu. Servet ve Mitroviç gibi iki uzun ve fizikli stopere karşı sadece kanat ortalarını denemek, doldur boşalt ile şans golü aramak taktiksel hamlesizliğin ve oyun disiplininden kopuşun göstergesi. Son haftalarda bu kötü alışkanlığı hücrelerine kadar hisseden bir takım izler olduk sahada.

Halbuki, hiç bir varlık gösteremeyen, en kötü şartlarda takım savunmasına katkı veren, ancak dün bulunduğu kanadın savunması dahi  yol geçen hanına dönen Kuyt’ı oyun kenarına alıp, Topal, Raul, Emre ve Diego ile merkezden ikiye birleri de denetmeli bir hoca takımına. Nitekim Emre’nin attığı gole bakacak olursak Emre bunu deniyor, Kuyt ile duvar pasına girip şut şansı yakalıyor ve golü atıyor.  Bir diğer nokta ise son beş dakikada, gol ararken Diego-Selçuk değişikliğinde çare aramak oyun görüşü ve vizyonundaki çıtayı gösteriyor.

 

ALKIŞLAR FENERBAHÇE ÜLKER’E

Fenerbahçe Ülker Basketbol takımı ilk kez dörtlü finalde sahne aldı. Oyun kurucu pozisyonundaki eksikliklerine ve tecrübesizliğine rağmen aslında büyük iş başardılar. 3 periyot üstünlük sağladığı Real Madrid’e bir periyottaki fark ile kaybetti. Geri dönüşü yapacakken hakem engeline takıldı. Üçüncülük maçında 25 sayı geriden gelip dengeyi kurdular ama çok basit iki hata ile yenildiler. Sonuç olarak tecrübesi ve yatırımları çok daha fazla olan rakiplerine karşı gücünü gösterdi Fenerbahçe Ülker. Koç Obradoviç liderliğinde geleceğe daha umutla bakmak kararlılığını görmek dileğiyle.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]