Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Bitirim ikili, ilkel yönetim, ilkel futbol

Açık ara önce bitirebileceği sezona ilkel yönetim anlayışı ile girdi Fenerbahçe. Başkan Aziz Yıldırım’ın; “Ben oyunculara parayı veririm onlar şampiyon yapar, teknik direktörler de kim…” tarzından açıklamaları; “oyuncu üzerine kurulan” düzeni getirecekti.

Getirdi de!

Tapuyu eline alan oyuncuların istikrarsızlığı ve konsantrasyon eksiklikleri ile kaybettirdikleri ortada.

Hele yeni atanan ve futbolun ne kadar ilkeliği varsa hepsini uygulayıp dün akşam takımına havlu attıran teknik direktör İsmail Kartal, ne yazık ki olduğu pozisyonu futbol bilgisi ile dolduramıyor.

Fenerbahçe sezonu ve şampiyonluğu Kayseri Erciyes Spor ile 1-1 kalarak artık kaybetti. Tablo çok net,sebebi çok açık: İç sahada verilen sürpriz puanlar. Eskişehir Spor, Trabzon Spor, Akhisar ve dün akşam da Kayseri Erciyes Spor’a verilen toplamda 9 puan.

1. Fenerbahçe Başkanı ve yönetiminin ilkel tutum ve yaklaşım biçimi yüzünden, futbol takımı “antrenör takımı” hüviyetinden uzaklaşarak, istikrarsız, tutarsız, maç seçen, küçümseyen ve ciddiyeti ile disiplinini kaybeden bir karmaşık topluluk halini aldı.

2. Rakibini daha stat çevresinde baskı altına alan, soyunma odasından şaşkın şaşkın bakışlarla sahaya çıkartan, kendi takımına itici güç olan adeta maçın skoruna tesir eden taraftar ve stat atmosferi kayboldu. İç saha maçlarındaki kayıplarının arkasında yatan en büyük etken, sorunları çözmekle yükümlü olan Başkan ve yönetiminin, ilkel yaklaşımlar ile en büyük itici gücünü kendi eliyle sindirmiş olmasıdır.

3.Henüz imza atarken yardımcısı olduğu eski teknik direktörü ve tüm meslektaşlarına karşı söylenenleri sindiren İsmail Kartal, takımının tüm kazanımları ve mevcut potansiyellerini tüketti.
Son yılların en disiplinli, pas oyununu oturtmuş, üzerine geçen yıl hücum takımı olma özelliklerini de eklemiş, dahası takım oyununu oturtmuş ekip; yavaş yavaş ama göstere göstere, hatalarda ısrar edilerek ilkel bir futbol anlayışına büründü! Nasıl mı? 30-40 metrede oynayan ekibi, dün akşam olduğu gibi,  uzun ve kısmen statik iki ön libero önüne dört forvet özellikli oyuncuyu atarak oyun boyunu 70-80 metrelere çıkardı! Eski futbol taktiği olan 5 defans 5 forvet düzeni ile başarılı olacağını zannetti! Halbuki günümüz futbolunda başarı “kompakt futbol” ile mümkün!

Yukarıdaki üç sebep dün akşamki Kayseri Erciyes maçında görülmedi sadece, lige de yayıldığı için Fenerbahçe Nisan ayında şampiyonluk yaşayan ve modern futbolun gerekliliklerini yerine getiren bir takım görüntüsünden yönetim tarzı ve saha içi görüntüsü olarak ilkel ve “eskimiş”  bir takım durumuna sürüklendi. Kısacası yönetim ve teknik direktörü tarafından çok çabuk tüketildi! Diğer bir ifade ile BİTirim ikili adı üzerinde koskoca bir potansiyeli bitirdi…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]