Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türkler, Ukraynalılardan 20 yılsonra Lexus ile tanışacak

Japon otomotiv devi Toyota’nın 1989’da kurduğu lüks segment markası Lexus, eylül 2015’den itibaren Türkiye’de de satılacak.

Ukrayna’da trafikte sık görmeye alıştığımız Lexus ile nihayet Türk halkı da tanışacak. Lüks kavramının otomobildeki karşılığı olan; Lexus, Türk lüks oto tutkunlarıyla yılın son çeyreğinde buluşacak.

Ukrayna’da iç karışıklıklar olmadan önce günde 3 adet satan Lexus yıllık toplam 1.000’i aşkın satış rakamlarına ulaşıyordu. Ülkede siyasi istikrarsızlıkla başladığı 2014 yılında yeni Lexus satışı rakamı 209’a kadar düştü.

Öte yandan Lexus’un satışları 2014 yılında Ukrayna’da düşüş kaydetse de; Aston Martin, Bentley, Ferrari, Maserati ve Lamborghini gibi üst sınıf 4 bine yakın yeni araç satıldı.

TÜRKİYE’DE HEDEF 50 ARAÇ
Lexus severlere müjde veren Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, premium segmentte (lüks) Amerika’da en fazla satılan marka olduğuna dikkat çekerek Lexus’u Türkiye’ye getirmek için uzun süredir çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Marka, otomobil severler ile İstanbul Autoshow’da buluşacak. 2015’in sadece son çeyreğinde satışa çıkacak araçtan 50 adet satmayı hedeflediklerini anlatan Bozkurt, 5 yıl içinde hedeflerinin 1.000 adedin üzerine çıkmak olduğunu belirtti.

İlk yıl Türkiye’nin her büyük ilini kapsayacak şekilde markanın imajına uygun bölgelerde 6-7 adet bayi açmayı planladıklarını dile getiren üst yönetici, ilk etapta İstanbul’da açacakları bayide Lexus’un IS, NX, GS, RX, LS ve RC modellerinin satılacağının altını çizerek ilerleyen yıllarda ürün gamının daha da genişleyeceğini söyledi.

Rekabetçi bir fiyat ile pazara girmek isteyen markanın henüz fiyatlarının belirlenmemiş olmasına rağmen 80 ile 300 bin Euro arasında satışa çıkacağı belirtiliyor. “Yeni teknoloji ile Lexus için geliştirilen 2,0 litrelik motorların Türkiye’deki vergi sistemi açısından önemli avantajlar sağlayacak.” diyen Bozkurt, bu motor seçeneğinin Lexus’u bekleyenlerde heyecan oluşturduğuna dikkat çekti. 2014’te dünyada satılan her 100 Lexus’tan 26’sını hibrit modellerin oluşturduğu bilgisini veren Ali Haydar Bozkurt, her modelinin hibrit versiyonunun olacağını vurguladı. Türkiye’de de hibrit otomobillere yönelik teşviklerin Lexus’un hibrit model satışlarını da olumlu etkileyeceğini sözlerine ekledi.

 

LEXUS’A TOYOTA’DAN AYRI YAPILANMA
Türkiye’de Toyota’nın satışını gerçekleştiren ALJ’nin de yönetim kurulu başkanı olan Ali Haydar Bozkurt, dünyada 80 ülkede satılan Lexus’un Türkiye operasyonlarının da Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ tarafından yürütüleceği bilgisini verdi. Lexus’un Toyota bayilerinde satılmayacağını, ayrı bir yapılanmaya sahip olacağını aktaran Bozkurt, ancak servis hizmetleri verecekleri için 60 Toyota bayiinde şimdiden eğitimlere başladıklarına dikkat çekti. ALJ Yönetim Kurulu Başkanı, grup olarak yatırım iştahlarında bir azalma olmadığını da ifade etti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]