Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kırım Tatarları, Kiev’deki Hıdırellez şenliklerinde buluştu

Geçtiğimiz yıl Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da yıllardır geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez şenlikleri ilk kez Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kutlandı.

Şenliğe gelen insanlara büyük kazanlarda pişirilen etli pilav, ızgara köfte, et şiş, lüle kebap gibi Kırım mutfağından seçme lezzetler ikram edildi. Nivki Parkı’ndaki Hıdırellez şenliklerinde çocuklar kendileri için oluşturulan alanda oynarken gençler de halay çekerek eğlendi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) etkinliği değerlendiren Kırım Tatar Gençler Merkezi’nin Kiev Sorumlusu Seyitbekir Süleymanov; “Her sene Kırım’da yapıyorduk, şimdi orası Rusya’nın kontrolünde olduğu için gidemiyoruz. Biz de Hıdırellezi Kiev’de kutlama kararı aldık. İki haftadır organizasyonu için çalışıyoruz. Hıdırellez şenliğini; Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Tatar Gençler Merkezi ve Kırım Ailesi ile birlikte gerçekleştirdik.” dedi.

Gençler bolca Kırım halk oyunları oynayıp halay çekti, aileler yer sofralarında sohbet ederek hoşça vakit geçirdi. Parka gelen Ukraynalılar da Kırım mutfağından lezzetlere yoğun ilgi gösterdi, mangal başlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Ailesi ile birlikte şenliğe katılan Lenor Naimoğlu ise “Bugün Hıdırellez Bayramı’nı kutlamak için toplandık. Biz buraya aslında Kırım Tatarı olarak örf adetlerimiz korumak, ana dilimizi korumak için geldik. Neticede Kiev’de yaşıyoruz ve çevremizdekiler Kırım Tatarı değil. Bizim çocuklarımız da gelecekte kim olduklarını, dillerini, dinlerini, ananelerini bilsin. Bu vesile ile Türkiye’de yaşayan Kırım Türklerine çok selam gönderiyorum.” diye konuştu.

Hıdırellez şenliklerine katılan Kırım Tatar kızları da Türkiye’deki Kırım Türklerini Ukrayna’ya davet ederek soydaşlarına selam gönderdi.

Hıdırellez münasebeti ile parka getirilen bir koyun ise çocukların ilgi odağı oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]