Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Poroşenko ve Ban Ki-mun, İkinci Dünya Savaşı kurbanlarını andı

Ukrayna tarihinde ilk defa 8 Mayıs, İkinci Dünya Savaşı’nın kurbanlarını anma günü olarak ifa edildi.

Başkent Kiev’de, Büyük Vatanseverlik Savaşı Müzesi önünde gerçekleşen 8 Mayıs Anma ve Uzlaşma Günü merasimine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun birlikte katıldı.

Anma programı öncesinde Poroşenko, konuğu Ban’a savaş müzesinin üzerindeki 62 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük heykellerinden Vatan Ana heykelinin başına gelinciklerden oluşan taç yerleştirildiğini belirtti.

Poroşenko ile Ban Ki-mun, müze ile birlikte toplam 102 metre uzunluğundaki heykelin üzerine Ukrayna bayrağı renklerindeki sarı-mavi şeritleri ve gelincik tacını yerleştiren Mustang Wanted üyesi gençler ile bir müddet sohbet etti. Mustang Wanted üyesi gençler yüksek katlı binalar, köprü ve vinçlerin üzerine ekipmansız tırmanışlarıyla biliniyor.

Poroşenko ve Ban Ki-mun daha sonra İkinci Dünya Savaşı gazileriyle beraber savaşta ölen Ukraynalıların anısına yeni yapılan anıta gelincik çiçeklerini taktı.

Burada yaptığı konuşmada Poroşenko, 8 Mayıs Anma ve Uzlaşma Günü’ne katılarak Ukrayna’ya verdiği destek ve Donbas’taki çatışmaların çözümü için şahsi gayretlerinden dolayı BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a teşekkür etti.

Poroşenko İkinci Dünya Savaşı’nda yaklaşık 8 milyonu Ukraynalı olmak üzere 60 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek savaşın sonuçlarının çok ağır olduğunu söyledi.

Ukrayna halkının mücadelesini desteklediğini ve yanında olduğunu sergilemek için geldiğini ifade eden Ban Ki-mun ise Ukrayna’nın güvenliğini sağlamak için BM’den barış gücü talebinde bulunması halinde elinden geleni yapacağını kaydetti.

Poroşenko da BM ile ortak ve koordineli bir çalışmanın, ülkesine kalıcı barışı getirebileceğini ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]