Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Demirtaş: Adana’da durdurulan TIR’lar IŞİD’e giden silahlardı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de savaş çıkarabilmek, Türkiye’yi Suriye ile savaşa sokmak için elinden geleni yaptığını söyledi.

Demirtaş, “IŞİD barbarlarını çok destekledi. TIR’larla silah gönderdi. Bununla yetinmiyor, inkar ediyor. Adana’da durdurulan TIR’lar IŞİD’e giden silahlardı. El Nusra’ya, El Kaide’ye giden silahlardı. Bunu bilmiyor mu bütün dünya? Şimdi savcıları tutukluyor ama kusura bakmasınlar bütün dünya bilir ki IŞİD’e en fazla silah Türkiye’den gitti.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mazgirt ilçesinde seçim bürosu ziyaretinin ardından Tunceli’ye geçti. Burada seçmenlere seslenen Demirtaş, “Başta AKP olmak üzere Türkiye´de var olan tekçi zihniyetin halkı baskısı altına aldığını biliyoruz. HDP bunun karşısında durabilir. AKP ve diğerleri var olan sistemi devam ettirmekle beraber yeni saldırıların peşindedir. İnançlar yüzyıllardır yasaklanmış. Aleviler, Sünniler, Êzidîler birbirlerine düşürülmüştür. Okullarda farklı inançlar ön plana koyarak sindirmeye çalışıyorlar. Bir kesim tutuluyor diğer halklar ise düşman ediliyor. Bugün gelinen aşamada insanların koşullarını özgür kılmak için elbette bunlara karşı çıkmamız gerekiyordu. Başta Dersimliler olmak üzere yaşanılacak bir dünya için gücümüzü birleştirmek zorundayız.” dedi.

‘BAŞBAKANIN STAJI BİTECEK AMA KOLTUĞU OLMAYACAK’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Demirtaş, “Dün stajyer Başbakan Iğdır´daydı. Stajı bitecek ama koltuğu olmayacak. Onun işi zor. Onun kadar durumu vahim olan yok. Allah ona yardım etsin. Patron emir vermiş, çıkıp oy toplayacaksın demiş. Halkı aptal yerine koyuyorlar. Çaldıklarının aldıklarının haddi hesabı yok. İçeride ve dışarıda çok günah işlediler” diye konuştu.

‘ERDOĞAN, TÜRKİYE’Yİ SURİYE İLE SAVAŞA SOKMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR’

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye’deki silahlı grupları silahlandırarak insanlık suçu işlediğini belirten Demirtaş, Suriye’de ve Rojavada bir çok insanın İŞİD vahşetine maruz kaldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de savaş çıkarabilmek Türkiye’yi Suriye ile savaşa sokmak için elinden geleni yaptığını ifade eden HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, “IŞİD barbarlarını çok destekledi. TIR’larla silah gönderdi. Bununla yetinmiyor, inkar ediyor. Adana’da durdurulan TIR’lar IŞİD’e giden silahlardı. El Nusra’ya, El Kaide’ye giden silahlardı. Bunu bilmiyor mu bütün dünya? Şimdi savcıları tutukluyor ama kusura bakmasınlar bütün dünya bilir ki IŞİD’e en fazla silah Türkiye’den gitti. Bunu bizatihi onaylayan, bunun parasını bulan ve örtülü ödeneklerle, Katarla, Suudilerle ortak hesaplarla birlikte topladıkları paralarla silah alan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu nedenle biliyor ki AKP iktidardan düşerse uluslararası suçlar ortaya çıkacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası suçları ortaya çıkacak ve yargılanması gündeme gelecek. Bu yüzden her türlü çılgınlığı yapıyor. IŞİD’e gönderdiği, IŞİD’in barbarlık için katliam için kullandığı silahların nereden gittiği açığa çıktığında durum değişecek. Bugünlerde ortalığı karıştırmak istemesinin nedeni budur.” diye konuştu.

TUCELİ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]