Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Orantısız tercihler ve tüketim futbolu

Yaşlı olmasına rağmen ligin en oturaklı, en disiplinli, en kontrollü ve oyuna hâkim olabilen takımı: Fenerbahçe. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımının sahip olduğu sayısız olumsuz özelliği orantısızca tüketiyor. Diğer bir ifade ile Fenerbahçe futbol takımının en büyük avantajı orta sahası ve hücumcu savunma bekleri rakiplerine karşı. Balıkesir Spor karşısına rakibini küçümseyerek ve kendi takımını da iyi test etmeyerek çıkmış İsmail Kartal. Diego ve Webo’yu beraber oynatma doğrusunu sonunda uygulasa da, orta sahasını adeta boş vermiş. Nitekim erken gol bulsa da öylesine pozisyonlar verdi ki kalesinde, lig sonuncusu takımdan ilk çeyrek içerisinde 3 gol birden yedi.

Fenerbahçe çok elzem olmadığı sürece, Diego ile oynuyorsa 3 forvetten birisini yedek kulübesinde oturtmalı. Bu düzende Kuyt ve Sow, yani ofansif kanat oyuncuları kilit rolü oynuyorlar. Kuyt ve Sow ileride gerektiği gibi yüksek şiddette hücum presi yapamadığı gibi, geri dönüşlerde de hiç katkı veremeyince Fenerbahçe şok edici sürprizleri yaşadı. Diego’nun harika etkili ve arzulu oyunu ile maçı erken koparabilecek iken, bu riskli tercih ile ilk yarı kabus gördü adeta. Örneğin ilk yenilen golde Sow geri dönemedi, tıkandı eli ile arkadaşına kaçırdığı rakibi gösterirken gol geldi. Kuyt ise sakatlıktan sonra tüm enerjisi ve ritmini kaybettiği için benzer problemi yaşadı ve yaşattı. Peki İsmail Hoca hafta içi antrenmanlarında bu iki oyuncunun bu performansını ön göremedi mi? Performans ve kondisyon verilerini hesaplamadı mı? Kısacası bir yanlışı düzeltip (Webo ve Diego’nun birlikte oynaması) yeni maceralar ile yanlışlara imza atan İsmail Hoca’ya gerek yönetim gerek teknik kadro içinden nazikçe müdahale kaçınılmaz hale geliyor.

İkinci devreye çıkarken Kuyt-Raul değişikliği beklerken herkes, Selçuk ve Emenike hamlesi geldi. Motivaston baskısı ile golü bulup öne geçti Fenerbahçe ve diğer yakaladığı pozisyonları ise değerlendiremedi. Buna rağmen gene huzurlu ve net bir galibiyet alamadı. Selçuk ve Topal’ı yan yana oynatmak, hele bu düzen içerisinde takıma bir güven ve kazanç getirmiyor. Bu hamle maçın son dakikalarında rakibin gol için uzun şişirme doldur-boşalt oynadığı dakikalara önlem için kullanılmalıdır. Bu şekilde bir fayda sağlanamadığı gibi Fenerbahçe adeta Rus-Ruleti oynuyor. Nitekim Selçuk Şahin de bu düzende oynayınca riskli top kayıpları yapıyor ve tehlikeli pozisyonlara sebep oluyor.

Özetle Fenerbahçe’nin mevcut çok artısını köreltti İsmail Kartal. Tüketmeye ve köreltmeye de devam ediyor. 4-3’lük galibiyete rağmen Fenerbahçelilerin ne kadarı tatmindir acaba mevcut tablodan. Varlıktan yokluğa geçişi yaşıyor adeta Fenerbahçe… Böyle olunca bir hafta sonraki Sivas Spor deplasmanından ne kadar umutlu camia diye sorduğumuzda, oldukça endişeli bir hissin hakim olduğu anlaşılıyor…

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]