Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki gönüllü askerler, Türkiye’nin Kırım politikasından memnun değil

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki “Meydan hadiselerinde” yer alan daha sonra Donbas’taki çatışmalara katılan gönüllü askerler, taburlarının kuruluşunun birici yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Donetsk ve Lugansk’ta Rusya yanlısı ayrılıkçılarla karşı sıcak çatışmalara giren askerler ilk gönüllü taburu oluşturdukları 3 Mayıs gününde Halkaların Dostluğu Parkı’nda buluştu.

Parktaki gökkuşağı heykeli altındaki buluşan kamuflajlı askerler meydanda stantlar kurarak cephe hattından getirdikleri, top mermileri, roket ve çeşitli kalibrelerdeki mermi kovanlarını, cephede kullandıkları eşyaları sergiledi.

Aynı zamanda alanda çatışmaların yaşandığı bölgelerde çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı.

Etkinlik çerçevesinde çatışmalara katılan kişilere gazilik şahadetnamesi verildi.

Gönüllüler seyyar askeri ocaklarda yemek karavanlarında pişirilen etli karabuğday pilavını yedi. Kamuflajlı askerler cephe hatıralarını paylaştı ve birbirleriyle sohbet ederek vakit geçirdi.

Eşlerini ve yakınlarını çatışmalarda kaybeden kadınlar ise eşlerinin madalya ve fotoğraflarıyla katıldığı etkinlikte kaybettiklerinin cephe arkadaşlarıyla teselli buldu.

Meydan’daki olaylarda hemşire olarak görev alan daha sonra çatışmaların yaşandığı Donbas’a gönüllü olarak giden Yuliya Yevdekimova, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada bölgede devamlı tehlike ve ateş altında olduklarını söyledi. Memleketi Kiev’e döndükten sonra da adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Yuliya Yevdekimova cepheye meydandaki yoldaşlarını bırakmamak için gittiğini belirtti. Kiev’e dönüşünde cephenin olumsuz etkisini üzerinden atamadığını dile getiren Yevdekimova, hala yüksek bir ses duyduğunda aşırı tepki gösterdiğini ifade etti.

TÜRKİYE HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Gönüllü askerlerden müteşekkil Aydar Taburu’nun kurucusu ve milletvekili Sergey Melniçuk, Cihan’a özel yaptığı açıklamada; “İhtilaf ve askeri gerginliğin devam edeceğini düşünüyorum. Biz de savaşmaya devam edeceğiz. İşbirlikçilerimizin silah desteğine ihtiyacımız var. Çünkü ancak o zaman biz Rus saldırganlara karşı eşit şartlarda savaşma imkânına sahip olacağız.” dedi.

Deneyimli siyasetçi ve asker Melniçuk; “Açıkçası biz Kırım’ın ilhak edilmesinden dolayı, Türkiye’nin, Rusya’ya karşı daha agresif bir siyaset sergilemesini bekliyorduk. Sonuçta Kırım Tatarları ile Türkler aynı kökten geliyorlar. Ben bu düşüncelerle Türkiye’nin Kırım Tatarlarını destekleyeceğini sanmıştım ama görüyorum ki yanılmışım. Gönlümüz, Türkiye’nin Kırım Tatarlarına destek olmasını isterdi.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]