Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Grivnanın değer kaybı Life’ı, Life da Turkcell’in kârını vurdu

Mobil iletişim operatörü Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada; Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre kârı yüzde 60.7 oranında düştü.

Geçtiğimiz yıl 3 aylık karı 359 milyon lira olan şirketin kârı 141 milyon liraya kadar geriledi.

Şirket Türkiye’de yüzde 40 artışla net olarak 779 milyon lira kâr etti. olarak gerçekleşirken, grup net kârı Turkcell uluslararası şirketlerinin Ukrayna ve Belarus gibi ülkelerde para birimlerindeki devalüasyon nedeniyle net 656 milyon lira zarar etti.

Turkcell’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

Bireysel segment gelirlerimiz, ağırlıklı olarak mobil genişbant gelirlerindeki artışa ek olarak sabit genişbant gelirlerindeki yükseliş ile yüzde 10 artarak 2.12 milyon liraya ulaştı. Kurumsal segment gelirlerimiz ağırlıklı olarak mobil genişbant gelirlerindeki artışa ek olarak sabit genişbant gelirlerindeki yükseliş ile yüzde 9 artarak 532 milyon liraya çıktı. Turkcell Uluslararası gelirleri temel olarak Ukrayna ve Belarus yerel para birimlerinin dolar karşısındaki değer kaybı sebebiyle yüzde 38 azalarak 193 milyon liraya indi.

Turkcell’in yılın birinci çeyreğinden başlamak üzere telekomünikasyon sektöründeki tüm işleri “Turkcell Türkiye” ve “Turkcell Uluslararası” olmak üzere iki ana gruba ayırdığı belirtildi.

Turkcell’i jeopolitik belirsizlikler, bu belirsizliklerin ekonomi üzerindeki etkileri ve Türkiye’de yaklaşan seçimler gibi etkenlerin şirketin büyüme trendini etkilemeye devam etmesi bekleniyor.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]