Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna ordusu Kırım yakınlarında tatbikat yaptı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, başkent Kiev’in yaklaşık 500 kilometre güneyinde Nikolayev Bölgesi’nde gerçekleşen askeri tatbikata katıldı.

Ordunun hava ve kara kuvvetleriyle ortaklaşa gerçekleştirdiği tatbikatın, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım sınırına 130 kilometre mesafede olması dikkat çekti.

Ukrayna Ordusunun Başkomutanı Petro Poroşenko’nun yanı sıra tatbikatta; Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Mujenko ile Ukrayna Milli Güvenlik Kurulu (RNBO) Genel Sekreteri Aleksandr Turçinov hazır bulundu.

Tatbikatta ordu kuvvetleri, düşman hedeflerini vurdu. Ayrıca askeri nakliye uçağı ile mühimmat ve lojistik destek sağlandı. Sıcak savaş bölgesindeki askerleri kurtarma operasyonu yapıldı. Tatbikatta ağır silahlar aktif bir şekilde kullanıldı. Ayrıca nehir üzerindeki köprü ve düşman noktalarının ele geçirilmesi için hava indirmesi yapıldı.

Bunun yanı sıra Ukrayna Cumhurbaşkanı ‘Spartan’ adlı zırhlı aracın test sürüşlerini gerçekleştirdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Poroşenko, Minsk’te varılan ateşkes anlaşmasına sadık kalacağını, Ukrayna’nın savunma kabiliyetini geliştirdiğini ve hiçbir zaman ilk saldıran taraf olmayacağını söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]