Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerSpor

Futboldaki nitelik, nicelik ve sabotaj!

Derbi zaferleri sonrası her maç zordur, rehavetin çöktüğü, idmanların gevşediği, fazla özgüvenin olumsuz etki getirdiği gözlenir takımlarda. Gerekli dersler çıkarılmaz. Fenerbahçe dün bunu yaşadı ve ezeli rakibi Galatasaray’ı psikolojik olarak saf dışı bırakabileceği, bir hafta sonra lider olabileceği yerde, Gençlerbirliği’ne 2-1 yenilerek şampiyonluk şansını yitirdi. Bundan sonra Fenerbahçe’nin şampiyon olması mucize olur! Bu iddialı öngörünün sebebi ise şöyle özetlenebilir; Bir teknik direktörün takımının kalitesini, kalibresini, gücünü, fiziksel üstünlüğünü, taktiksel disiplinini ve daha da önemlisi konsantrasyon, motivasyon ile psikolojisini böyle yerle bir ettiği ortamda başarı artık imkansıza yakındır! Fenerbahçe için başarı şampiyonluk olduğuna göre de mucizeye yakın bir beklenti ile karşı karşıyadır!

Teknik direktör İsmail Kartal, günden güne doğruları terk edip yanlışlara girişti. Gol yollarındaki sıkıntıyı ve üretkensizliği, yani niteliksizliği, hücumcu sayısını yükselterek çözeceğine inandı. Diğer bir ifade ile niceliğin aldatmacasına kapılıp zirvede tek kalacağı yerde, takımının kapasitesini yerle bir etti! Takımının kimyası ile oynadı ve tümden o kimyayı bozdu! Bu takımın orta sahası, ancak Mehmet Topal, Raul ve Emre önünde üç forveti kaldırır! Bu forvet seçimleri bu haldeki Emenike ve Sow ise problem katsayısını artırır ve öyle de oldu! Emenike de ısrar etmek ise adeta, mecazi olarak söylüyorum, evet bir sabotajdır! Neredeyse tüm hücum akınlarını kanatlardan geliştiren takımın teknik sorumlusu Webo tercihini hiç kullanmayıp, top kayıpları ve disiplinsiz oyunu ile takımına set olan Emenike’yi neden ısrarla oynatır? Emenike’yi kazanacağım diye takımının kaderiyle nasıl oynar? Hadi Raul yerine Diego tercihini anlayabiliriz, ancak Diego tercihini Alper ve Webo ile yapmıyorsanız, siz 15-20 pasla rakip kaleye gidemezken rakibiniz bir degaj ve 3-4 pasla kalenize gelir ve pozisyona girer! O Diego’dan da verim alamazsınız ve oyundan çıkardığınızda tepki ile karşılaşırsınız.

En çok eleştiren Fenerbahçeliler İsmail Hoca hakkında ümitli olmaya başlamışken, ne yazık ki İsmail Hoca Fenerbahçe gömleğinin kendisine büyük geldiğini kanıtlamaya çok ama çok yaklaştı. Bu ligin en kaliteli ve komple takımı ne olursa olsun Fenerbahçe’dir. Bu kaliteyi ancak bu kadar düşürebilirdi ve bunu başardı.

Buna rağmen;

“Bundan sonra başarı İsmail Kartal’ın başarısızlık benim.” diyen Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimi tüm bu skandal tablonun bir numaralı sorumlusudur! Bundan sonra neler olup biteceğini göreceğiz…

 

 

Çok iyi Fenerbahçe’li bir arkadaşım belki de içi acıyarak şunu diyor:

“Üzülme, hayır gibi gözükende şer vardır! Fenerbahçe bu günleri yaşamalı ki artık yıllardır uyutan, avutan ve aldatanların da bir hesabı olsun…”

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]