Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Poroşenko: Rus ordusunun barış gücü içinde olmasına karşıyız

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn’ı kabul etti.

Görüşmede Petro Poroşenko ile Johannes Hahn ülkenin doğusunda Donbas olarak adlandırılan bölgedeki son durum ve Minsk’te imzalanan barış anlaşmasının hayata geçirilmesi konularını ele aldı.

Dün toplanan Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu’nda (RNBO) alınan kararla hakkında bilgi veren Poroşenko, Donbas’ta barışın sağlanması, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Ukrayna ile Rusya sınırının kontrolü için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nden barış gücü talebinde bulunduklarını belirtti.

Rusya’yı ‘saldırgan’ ülke olarak tanımlayan Poroşenko, BM tarafından verilecek barış gücü içerisinde Rusya’nın yer almaması gerektiğini söyledi.

Poroşenko: “İçinde Rusya askerlerinin olduğu bir formatı, Ukrayna hiçbir zaman kabul etmeyecek. Bizim ülkemizde hâlihazırda Rusya’nın yeterince ‘barış gücü’ bulunmakta.” dedi.

 

 

Ülkesi için en iyi barış gücü formatının Avrupa Birliği Polis Misyonu (EUPOL) şeklinde olduğunu ifade eden Poroşenko, Donbas’taki olayların mağdurlarına AB birliği tarafından yapılan 95 milyon euroluk insani yardım için teşekkür etti.

Görüşmede özellikle ağır silahların çekilmesi konusuna vurgu yapan Hahn, Ukrayna’nın doğusundaki endişe ile izlediklerini belirterek taraflarda ateşkes anlaşmasına uymalarını istedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]