Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da, Sağ Sektör lideri Yaroş “Savaşa hazır ol” emri verdi

Ukrayna’da aşırı sağcı örgüt Sağ Sektör lideri Dmitro Yaroş, Debaltsevo’nun Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolüne geçmesi üzerine sosyal medya üzerinden taraftarlarına savaşa hazır olmaları yönünde emir verdi.

Minsk’teki barış anlaşmasını Rusya yanlılarının ihlal etmesi ve şehirlere ağır silahla saldırılarını sürdürmesi üzerine Sağ Sektör lideri Yaroş yaptığı açıklamada; “Hâlihazırdaki, durum gittikçe ağırlaşıyor. Kayıplarımız orantısız artıyor, ağır kayıplar verdik. Kuşatma altındaki birliklerimizi kurtarmaya yönelik hiçbir girişimde bulunulmamasını anlamıyoruz. Cumhurbaşkanı söz verdiği sıkıyönetimi neden ilan etmediği de meçhul.” dedi.

Cephe hattındaki sıcak gelişmeler nedeniyle bir dizi emirler veren Yaroş, Sağ Sektör’ün Ukrayna Gönüllüler Birliği Komutanı’ndan yedek askerleri savaşa hazır pozisyona getirmesi talimatını verdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na bağlı savaşan gönüllü birliklerin komutanlarından görüşme talebinde bulunan Yaroş, kolluk kuvvetlerine bağlı yedek birliklerin de Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı koymaya hazır olmalarını istedi.

 

Yaroş ayrıca, Sağ Sektör’ün siyasi ve sivil toplum alanındaki üyelerinden ise seferberlik için propaganda faaliyetlerini yürütmesini talep etti.

Ukrayna’da 15 Şubat’ta uygulamaya konan ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren ve Debaltsevo şehrinin büyük kısmını ele geçiren Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna askerlerini pusuya düşürdü. Ukrayna halkı ayrılıkçıların eline geçen askerlerin katledilmesinden endişe etmesi üzerine Sağ Sektör yeniden harekete geçti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]