Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Cumhurbaşkanı ateşkes emri verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Genelkurmay Başkanlığı’nda kolluk kuvvetleriyle yaptığı toplantıda Donetsk ve Lugansk bölgelerinde 15 Şubat itibariyle kesin ateşkes talimatı verdi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuşan Poroşenko, “Ukrayna, üstüne aldığı uluslararası yükümlülükleri yerine getirme konusunda her zaman sorumlu bir tutum sergilemiştir. Biz bütün kararlılığımızla bir kez daha bunu ispatlamak istiyoruz. Minsk’te, Normandiya Formatı’nda, Ukrayna, Fransa, Rusya Cumhurbaşkanları olarak ve Almanya Şansölyesi’nin katılımıyla varılan anlaşma uyarınca; Donetsk ve Lugansk’ta bütün temas noktalarında şanlı silahlı kuvvetlerimiz, Milli Muhafız birlikleri, Sınır Muhafız birlikleri, İçişleri Bakanlığı ve Ukrayna Güvenlik Servisi benim ateşkes emrimi uygulayacak.” dedi.

Ateşkes kararının en üst düzey yetkililer seviyesinde alındığına dikkat çeken Poroşenko, karşı tarafın da üstüne aldığı yükümlülüklere uygun bir şekilde hareket etmesini istedi.

 

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]