Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gereksiz cesaret çizgiden döndü

Fenerbahçe günden güne geliştirdiği futbolu ve eksiklerine rağmen üzerine koyduğu bir oyun performansı ile başladı ligin ikinci yarısına. Alınan galibiyetler sonrası adeta istatistik rekoru kırarak rakibini sahanda sildiği Trabzonspor maçında gol bulamadan puan kaybı ile ayrıldı.

Teknik direktör İsmail Kartal, bu coşkuyu deplasmanda da istiyorum düşüncesiyle olacak ki “cesaretin tavan” yaptığı bir oyun kurgusu ile maça başladı. Bu oyun kurgusu içerisinde Alper yerine Sow’un oynayacağını öngörmek zor değildi; zira Alper sakatlığı nedeniyle takımla sadece bir kez ter idmanına çıkmıştı.

Gol bölgesindeki üretkensizliği de Sow-Emenike-Kuyt üçlüsüne dönüş yaparak çözmeyi düşündü İsmail Kartal. Buna rağmen Mehmet Topal’ın yanında sakatlıktan yeni çıkmış Emre ile on numara Diego’yu sahaya sürmesi riskli gözüküyordu. Bu kadro formatı ve oyun planı, gölge pres ve ileride baskılı oyunu gerektiriyordu. Dahası erken skor farkını yakalamak zorunluluğunu beraberinde getiriyordu. Keza Fenerbahçe ilk on dakikada tüm bu gereklilikleri yerine getirdi ve golü de bu ilk on dakika içerisinde buldu. Ancak ne olduysa ondan sonra oldu! Kötü zeminde 4-2-4 gibi bir sistemde orta saha tamamen rakibe teslim edildi. Gaziantep Spor takımı doğru olanı yapmaya başladı; rakibi karşılamada başarısız orta saha üzerine şok presler uyguladı. Sonrasında Fenerbahçe adeta kâbus gibi dakikalar yaşadı! Ev sahibi ekip beş adet net gol pozisyonunu değerlendiremedi.Özellikle Alves’in çizgiden,Caner’in ise gol çizgisine yönelen topları çıkarması beceri ve tecrübenin yanında şans faktörünün de sonucuydu.

DİEGO’LU VE DİEGO’SUZ

Diego geldiği günden bu yana takım sistemine tam uyum sağlayamadı. Bundan sonra ne kadar sağlayacağı da açıkçası çok büyük bir soru işareti. Diego’yu  iç saha maçlarında,oyunun ilerleyen bölümlerinde baskı anında önlerinde üç forvet özellikli oyuncu ile oynatabilirsiniz; ancak böyle bir deplasmanda, böyle bir zeminde, bu şekilde oynatmak gereksiz cesarettir.Diego oynayacak ise ön üçlüden birisini yedeğe çekmek elzem olarak karşısında duruyor İsmail Kartal’ın. Tabii ki Diego’nun skora katkısı olacaksa…

Diego dün akşam ilk yarı itibari ile altı kilometre koşarak liste başıydı. Bu oyuncu özelliği açısından önemli bir veri olsa da, Diego’nun asıl özelliği midir? Diego ikinci ve üçüncü bölgede top tutabilen, pas trafiğini artıran, öldürücü final pasları ve etkili şutları olan, adam eksiltebilen hareketli ve dinamik bir oyuncu. Buna rağmen ne yazık ki dün akşamki formatta kayboldu! Bu kayboluş Fenerbahçe savunmasını oldukça sıkıntıya soktu. Herkes Diego-Raul değişikliği beklerken İsmail Hoca Selçuk’u alarak bir yanlış daha yaptı dedirtti açıkçası bana; ancak M.Topal ve Selçuk Diego’nun yapamadığı hücum etkisini sahada ortaya koydu. İlerideki hücum şok presler ile kazandıkları topları ileri uç oyuncularına taşıyarak hücuma çok daha fazla katkı sağlamış oldular. Böylece savunmaya gelmekten yorulan Sow da asıl bölgesinde daha çok gözükmeye başladı ve Fenerbahçe bu sayede peş peşe goller buldu. Bu galibiyet İsmail Kartla için kesinlikle iyi bir ders olmalı. Rakibi küçümseyip, futbolun gerçeklerini göz ardı etmemeli.

 

 

“ALLAH VAR”

Belirli pozisyonlardan sonra Okan Buruk hakemlere “Allah var” diyerek sitem etti. Sitemine konu olan ilk pozisyonda Mehmet Topal’ın ikinci sarı ile atılmasını bekledi, ancak ne bir faul ne kartlık bir durum görebildik. Sonrasında iğne ile maça çıkarak, tekrar mükemmel bir oyun ortaya koyan Egemen’nin olduğu iki pozisyonda penaltı bekledi! İlkinde oyuncusu o kadar güzel attı ki kendini sarı kart görmeyerek şanslı bir anı geride bıraktı! Sonrasında Erdem’in ceza sahasında Egemen ile olan mücadelesinde de penaltı bekledi. Halbuki pozisyonda çok net faul yapan oyuncu kendi futbolcusuydu! Son olarak Alper’in penaltısına itiraz ettiler! Bir oyuncunun önce sol omzuna kolla vurmak, sonra sağ dirseği ile boğazına darbe uygulamak için penaltı değil diyorsan “Allah Var” Okan Hocam!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]