Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

IMF’den Ukrayna’ya 17,5 milyar dolarlık kredi

Uluslararası Para fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF’nin Ukrayna’ya toplamda 40 milyar dolarlık paket kapsamında 17,5 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yazılı açıklama yapan Lagarde, Ukrayna hükümetinin yeni ekonomik reformlarını desteklemek için IMF tarafından 12,5 milyar SDR (yaklaşık 17,5 milyar dolar veya 15,5 milyar Euro tutarında) fon sağlanacağını bildirdi.

Bu kararın IMF İcra Kurulu tarafından onaylanmasını beklediğini ifade eden Lagarde, yeni kredi anlaşmanın Ukrayna’da acil bir şekilde ekonomik istikrarın sağlanmasında kullanılacağını belitti.

Yaklaşık 40 milyar dolara ulaşacak yeni finansman paketinin 4 yıl içinde Ukrayna’ya aktarılmasını ön gördüklerini ifade eden Lagarde: “Bu riskli, iddialı ve zor ve aynı zamanda gerçekçi bir program, Ukrayna ekonomisi için dönüm noktası olabilir.” dedi.

Programın başarılı olacağına inandığını dile getiren Lagarde, Ukrayna’nın reform yapmam kararlılığını gösterdiğini, yolsuzlukla ve kara para aklamayla mücadele ettiğini belirtti.

 

 

Ukrayna’ya yönelik artan dış desteğin önemine dikkat çeken Lagarde, yatırımcı güveni ve piyasaları etkileyebilecek jeopolitik risklere rağmen çatışmaların çözüme kavuşarak istikrarın sağlanmasını beklediklerini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük ise; “Zaten, resmi müzakereleri tamamladık. IMF İcra Kurulu’nun kredi programı onaylanmasını bekliyoruz. Öncelikli amacımız bankacılık sistemi ve döviz kurunu sabitlemek olacak. Döviz kurlarının düzenlemesi aynı zamanda Ukrayna ekonomisini geliştirilmesine fırsat verecektir.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]