Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donetsk’te kimya fabrikası havaya uçtu

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk’te bulunan Devlet Kimyasal Madde Fabrikası bilinmeyen bir sebeple havaya uçtu. Kameraya yansıyan görüntülerde 8 Şubat gecesi gerçekleşen şiddetli patlama sonucunda nükleer patlamalar sonrasında oluşan “mantar” şeklinde bir parlaklık oluşuyor. Patlamanın şiddeti geniş bir alanda hissedilirken, aynı bölgelerde cephanelik olduğu ifade edildi. Patlama sonucunda kimya fabrikasında yangın çıktı.

Henüz sebebi bilinmeyen patlamaya ilişkin açıklama yapan ayrılıkçılar ise, fabrikanın Ukrayna ordusu tarafından vurulduğunu iddia etti.

70 yıldır üretim yapan fabrika, Temmuz 2014’de ayrılıkçıların kontrolüne geçmişti. Fabrikada eski mühimmatların imhasının yanı sıra; madenler ve ağır sanayi için özel patlayıcılar, askeri mühimmat ve bomba üretiliyor.

ABD Başkanı Barack Obama 2005 yılında senatör olduğu dönemde patlamanın gerçekleştiği fabrikayı gezmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]