Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kerry: IMF’nin kredi vereceğine inanıyorum

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), Ukraynalı yetkililerin gerekli şartların sağladığında kredi vereceğini öngördüklerini belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Ukrayna’ya silah yardımı dâhil çeşitli seçenekler üzerinde durduğuna dikkat çeken Kerry, Obama’nın, sorunu diplomasi yoluyla çözülmesini istediğini aktardı. Obama’nın kararını Münih Konferansı sonrasında açıklaması bekleniyor.

Ukrayna’daki iktisadi reformların hayata geçirilmesi için IMF’nin ek 1 milyar dolar daha kredi vermesi için çalışacaklarını kaydeden Kerry, hükümetin aldığı reform kararlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

IMF’in Ukrayna’ya toplamda 27 milyar dolar vermesi bekleniyor. Ancak ilk etapta üçte ikisi olan 17 milyar dolarını verecek. Ukrayna tarafı ise IMF’den ilk acil 20 milyar dolar istiyor. IMF ise Ukrayna’ya uluslararası yardım miktarı artabileceğini ancak üçte ikilik dilimin miktarının artmasından yana değil.

 

 

Ayrıca Kerry, ABD’nin Donbass’daki çatışmalardan etkilenenlere verilmek üzere ivedilikle BM Mülteciler Yüksek Komiserliği üzerinden 16,5 milyon dolar yardım tahsis edileceğini bildirdi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]