Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kerry: ABD, Donbass’taki barış sürecinde garantör olmaya hazır

Ukrayna’da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin, Donbass’taki barış sürecinde garantör ülke olmaya hazır olduğunu söyledi.

John Kerry, Ukrayna temasları çerçevesinde Başbakan Arseniy Yatsenük ile görüştü. Görüşme akabinde Başbakan Yatsenük ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, demokratik yollarla barışçıl bir çözüm yolunu tercih ettiklerini ifade etti.

Tarafları barışın sağlanması yönünde çaba harcamaya çağıran Kerry, Rusya’dan silahlı güçlerini Ukrayna’dan çekmesini ve bütün rehineleri serbest bırakmasını beklentisini dile getirdi.

Minsk’teki anlaşmaya sadık kalınmasını gerektiğine vurgu yapan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, çatışmaların devam etmesini ne Ukrayna’nın, ne ABD’nin, ne de AB’nin istemediğini vurguladı.

 

 

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]