Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı yetimleri yabancılar götürüyor

Ukrayna’da şiddetlenen çatışma nedeniyle gün geçtikçe artan sivil kayıplar sonucu yetim kalan çocukların dörtte biri yabancılar tarafından evlat ediniliyor.

Ukrayna Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ukrayna’da 2014’te, toplam 2 bin 101 yetimin evlat edinildiğini bildirdi. Evlat edinilen çocuklardan bin 582’isi Ukraynalılara, 519’u ise yabancılara verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre çocukların yetim kalması ya da terk edilmesi halinde bakıcı aile işlemleri başlatılıyor. İlk önce çocukların akraba ve yakınlarına teklif edildiğini, kabul edilmemesi halinde devlet gözetiminde kalarak yerli ve yabancılara evlatlık olarak verildiği belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz yıl sıcak çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesinde 238 yetimin ve Lugansk bölgesinde ise 64 yetimin evlat edinilmesi dikkat çekti.

Bununla birlikte ülke genelinde kayıtlı 21 bin yetim bulunuyor. Bunlardan yaklaşık 12 binine bakıcı ailelerin ve yetimhanelerin sorumluluğunda bulunuyor.

 

 

UKRAYNALILARIN TERCİHİ YAŞÇA KÜÇÜK ÇOCUKLAR

Çocuklardan sorumlu sosyal hizmetlerin kayıtlarında hâlihazırda evlat edinmek isteyen bin 708 ailenin başvurusu bulunuyor. Ukraynalı ailelerin yüzde 83’ü, 5 yaşından küçük çocukları evlat edinmek istiyor.

Ülkedeki kayıtlı yetim çocukların ise sadece yüzde 5’inin yaşı 5 yaşından küçük. Yetkililer 10 yaşından büyük çocuklarda aile ve sıcak yuva beklentisinin daha da arttığını ifade ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]