Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Davutoğlu: Türkiye Kırım’ın ilhakını tanımıyor

İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleşen, Dünya Ekonomik Forumu’nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ikili temasları kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisinden yapılan açıklamada Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmede Başbakan Davutoğlu, Ukrayna egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği dile getirerek Türkiye’nin Kırım ilhakını tanımadığını söyledi.

Görüşmede Davutoğlu: “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliği sadece sizin için değil, aynı zamanda bütün dünya için önemli.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın istikrarının Karadeniz bölgesi için anahtar olduğunu kaydeden Davutoğlu, bölgesel güvenliğin sağlanması ortak çaba çağrısında bulundu.

Kırım Tatarlarının haklarının korunması konusundaki endişelerini dile getiren Poroşenko; “Bugün, Kırım Tatarları büyük bir baskı altında ve desteğe ihtiyacımız var.” dedi. Davutoğlu ise Kırım sorunu her daim gündemde tutacaklarına dair Poroşenko’ya güvence verdi.

Ukrayna’ya mali yardım konusunu değerlendiren taraflar ayrıca askeri-teknik alanda ve enerji sektöründe, ikili işbirliğini ele aldı.

Poroşenko ve Davutoğlu’nun, iki ülke Maliye ve Enerji Bakanları daha fazla işbirliği için yakın gelecekte bir araya gelmesi hususunda anlaştığı da bildirildi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]