Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Ukraynalı gazeteci Dutsyk: Türk meslektaşlarımız dik dursun

Ukrayna’nın medya alanındaki en önemli sivil toplum kuruluşu Telekritika İcra Müdürü Diana Dutsyk, Türkiye’de gazetecilerin basın ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmasını istedi.

Türkiye’de medyaya yapılan baskılar ile ilgili Cihan Haber Ajansı(Cihan) konuşan Diana Dutsyk, özgür basının bir ülkenin geleceği için çok önemli bir kriter olduğunun altını çizdi. Ukrayna’da basının örgür olması için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Dutsyk, “Bizim haber portalımız ağırlıklı olarak basın ve dünyadaki gazeteci hakları ihlalini işliyor. Türkiye’de gazetecilerin ülkelerinde özgürce çalışamamasından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Türkiye’de gazetecilerin gözaltına alınması, basına şiddet uygulanması ve baskı altına alınması çok kötü bir durum. Ukrayna bu yoldan geçti. 2014 bizim için çok zor bir sene oldu. Bizim ülkemiz özgürlüğünü kazanmak için kan ile bedel ödüyor. Türk meslektaşlarımız, özgürlük ilkelerine sadık kalsın, haklarını sonuna kadar arasın, dik durmalarını ve metin olmalarını diliyorum.” dedi.

Ukrayan’daki iktidar değiştiğine dikkat çeken gazeteci Diana Dutsyk; “Şimdiki iktidar Yanukoviç rejimi gibi ifade özgürlüğüne ve basına baskı uygulamıyor. Ama hala sorunlarımız var. Şimdi Ukrayna’da yeni Enformasyon Bakanlığı kuruldu. Bu bizim endişelenmemize yol açıyor bu şekilde bir bakanlık oluşturulması basın özgürlüğünü engeller mi şeklinde kuşkularımız var.” diye konuştu.

14 ARALIK OPERASYONUNA SERT TEPKİ

Korkmayı bıraktıklarını ve artık susmadıklarını dile getiren Dutsyk, devrimin en önemli kazanımının toplum ve basın üzerindeki korkunun kalkması olduğunu söyledi.

Artık iktidarın karşısına çıkarak haksızlıkları rahatlıkla dile getirdiklerini ve kendi fikirlerini savunduklarının altını çizen Dutsyk şunları kaydetti; “İfade özgürlüğü sürecini yakından takip ediyoruz. Eğer biz ifade özgürlüğüne sahip çıkmazsak, kimse gelip bizim yerimize sahip çıkmaz.”

Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip eden STK Telekiritika, 14 Aralık operasyonuna ilişkin haberleri geniş bir şekilde okuyucularına duyurdu. Telekiritika, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın yanı sıra attığı tweet nedeniyle gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş’ın maruz kaldığı durumu da sayfalarında duyurdu. Söz konusu yayın kuruluşu yaşanan gelişmeye sert tepki vermişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]