Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lig ileri Fener geri

Lig sonuncusu ve gerçekten üç oyuncusu dışında vasatın çok altında bir takım olan Balıkesirspor’u dahi zorlanarak geçti Fenerbahçe! Galibiyeti getiren gol ise, basketbolda potanın ve panyanın yardımı ile gelen şans eseri üç sayılık basket gibiydi; Şans ve kaleci hatası eseri gol Fenerbahçe’ye üç puanı getirdi!

Fenerbahçe saha içi performansı olarak kışı yaşıyor adeta. Hem de kısa sayılabilecek bir süre önce baharın aydınlığını yaşıyorken, adeta kışın kara tablosuna sürüklenircesine…

Lig ilerledikçe Fenerbahçe daha sıradan, daha etkisiz, daha hareketsiz ve sönük bir oyun ortaya koyuyor! Beşiktaş, Rizespor ve Galatasaray (Alves oyundan atılana kadarki bölüm) maçları dışında akılda iz bırakan ve umut veren bir performans ortaya koymuş değil henüz Fenerbahçe futbol takımı! Sanırım derbi maçlarındaki olumlu performans o maçlara özel motivasyonun getirisiydi!

Fenerbahçe futbol takımında rakibin üzerine üzerine top sürebilecek, adam eksiltecek ve dripling yapabilecek oyuncu sayısı kısıtlı! Bunu fiziğiyle yapabilen Emenike o güçten ve görüntüden çok uzak, geriye elinize kalanlar Gökhan, Caner, Alper, Diego. Caner ve Gökhan savunma hattında ve geçen yılın aksine hücum etkinlikleri düşük, Diego sakat ya da oynasa da ona uygun bir sistem içinde rol alamıyor. Alper ise nedense yedek bırakılıyor! Ancak, -nihayet oyundan alınabilen- Kuyt birçok top kaybı yapmasına ve çok düşük bir performans grafiği çizmesine rağmen ısrarla oynatılıyor!

TAKTİKSEL REVİZYON GEREKİYOR

Fenerbahçe’nin övündüğü pas oyunu artık kendisine yetmiyor! Teknik direktör İsmail Kartal bunu anlamalı artık! Sadece yan pas yapabilen ve yaşları ilerlemiş Emre-Raul ikilisi ile hücumda çoğalmak bu görüntüde ve form durumunda pek mümkün gözükmüyor! İsmail Kartal kanatlara ve bekler üzerine de koşular yapabilecek, hücum bölgesindeki oyuncu sayısını çoğaltabilecek ve her şeyden önemlisi skora katkı yapabilecek orta saha şablonunu takıma oturtmalı! Diego ve Alper’li oyunda Caner’i de sol açıkta kullanmak bu şablonlardan birisidir. Webo’nun yanında Sow veya Emenike’yi ikinci forvet olarak oynatmak da bu şablonun diğer bir ayağı olursa, takım hem savunma olarak rakibi karşılama problemini daha az yaşayabilir, hem hücum bölgesinde daha aksiyonlu bir görüntüye bürünebilir. Caner dengesiz bir oyuncu olabilir, ama arkasında formda gözüken bir Hasan Ali ile o bölgede bugünkünden daha etkili bir katkı sunabilir. Adam eksiltme, şut çekme, orta ve asist yapma, pres yapma, mücadele etme, hatta ön ve arka direk koşuları ile rakip kalede gözükme anlamında Kuyt’tan çok daha etkili olacağı da muhtemeldir!

Özetle, Fenerbahçe teknik ekibi;

  • Zemini bahane ederek,
  • 3 puan aldık avuntusu ile zaman kazanarak,
  • Selçuk Şahin’i oyuna alarak skoru korumaya çalışarak,
  • Son derecede etkili bir takımı bile bu kadar etkisizleştirerek aldanmayı ve aldatmayı bırakmalı, teknik-taktik bir takım revizyonları denemelidir! Aksi halde başarısız olmuş yanlış bir deneme olarak anılmaları yakındır!

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]