Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bulgar gümrüğünü su bastı Kapıkule kapandı

Bulgaristan gümrük sahasını sular altında kalması sonucu Kapıkule Sınır Kapısı’nda uluslararası geçişler durdu.

Bölgede son bir hafta içerisinde etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Zaman zaman şiddetini artıran yağış sonrasında göle dönen yollardaki ulaşımda aksamalar meydana geldi. Özellikle gece boyunca etkisini artıran yağmur uluslar arası geçişleri de vurdu.

Kapıkule’nin karşısında bulunan Bulgar Kapitan Andreevo gümrük kapısını su bastı. Meriç Nehri’nin yakınında bulunan gümrük sahasını su basması nedeniyle sabahın erken sahasında trafik giriş ve çıkış yönünde durduruldu. Bunun sonucunda Türkiye’ye giriş yapacak araçlar Bulgaristan tarafında, Avrupa’ya gidecek sürücüler ise Kapıkule yolunda uzun araç kuyruğu oluşturdu. Uluslararası yolda 6 yaklaşık 6 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Ayrıca Türkiye’den çıkış yapacak çok sayıda özel araç ve otobüsün geçişine izin verilmedi. Kapıkule Sınır Kapısı’nın giriş peronuna “Bulgaristan gümrük sahasını su bastığı için araç geçişine izin verilmemektedir.” yazısı asıldı.

Gümrük kapısında çıkış için sıra bekleyen TIR sürücüsü, Bulgaristan gümrüğünü su basması sonucu burada beklediklerini söyledi.

Türkiye’den Bulgaristan’a giden otobüste yolculuk yapan Kadir Gazioğlu da, gece 02:00’den bu yana çıkış için sırada olduklarını kaydetti. Kırcaali’ye gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Gazioğlu, Bulgar gümrüğünü su girmesi nedeniyle bekleyişlerini sürdürdüklerini anlattı.

Bu arada Edirne’de gece boyunca etkili olan yağışlar sonrasında Kapıkule’ye giden yolu da su bastı. Yüksek kesimlerden gelen sular sele dönüştü. Kapıkule’ye giden şeridin suyla kaplanması sonucu Karayolları ekipleri güzergah üzerinde önlem aldı. Sürücüleri tek tek uyaran karayolları görevlileri, araç geçişini kontrollü bir şekilde sağladı.

KADRİ KILIÇ | ZAMAN – EDİRNE

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]