Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı kızlar üniversiteyi bırakıp cepheye gidiyor

Ukrayna’da erkeklerin yanı sıra kadın ve kızlar da gönüllü olarak ülkenin doğusundaki, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla savaşmak için cepheye gidiyor.

Başkent Kiev’deki ülkenin en prestijli üniversitelerinden Kiev Mogilyanski Akademisi’ndeki yüksek lisans öğrencisi Maşa Berlinskaya eğitim mekânından kaçıp ülkenin doğusundaki savaşa katıldı.

26 yaşındaki genç bayan uzun saçlarını kesip kendi imkânlarıyla kurşun geçirmek yelek temin ettikten sonra öğrenimi dondurup sıcak çatışmaların yaşandığı bölgeye gitti.

Antiterör çatışmaların bölgesinde hava istihbarat biriminde görev alan Maşa Berlinskaya, havadan ayrılıkçıların bulunduğu yerlerin fotoğraflarını çekme görevinde bulundu.

Defalarca sıcak çatışmalara da giren, Maşa hava değişimi için Kiev’e geldi ve cephe anılarını sosyal medyada paylaştı.

Maşa: “Uzun zamandır katılmak istediğim operasyonuna sonunda katıldım. Daha fazla elimi elimin üzerine koyup çaresiz bir şekilde bekleyemezdim. Bir şeyler yapmam lazımdı. Antiterör operasyonuna katılmak için gönüllü olarak yazıldım. Operasyon gerçekleşen şehirlerde bulundum ve yerel insanları gördüm. Orada insanlar askeri araçları görür görmez kaçışıyor ve sadece çocuklar parmakları ile Ukrayna sembolleri ve bayrağı işaretliyor ve sevinç ile el sallıyor ve arkamızdan koşuşuyor. Böyle anlarda ne için, kimin için ve neden savaşmaya ve hayatını riske atmaya hazır oluşumuz daha da iyi anlaşılıyor.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]