Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moldova’da Avrupa yanlısı partiler önde

Moldova’da dün yapılan genel seçimlerin kısmî sonuçlarına göre AB yanlısı blok önde.

Oyların yüzde 87,7’sinin sayıldığı seçimde AB yanlısı partiler yüzde 44, Rusya yanlısı olanlar ise yüzde 40 civarında oy almış durumda. Seçimin sürprizi ise Rusya yanlısı Sosyalist Parti’nin yüzde 21,6 oyla ilk sırada olması.

Seçimlere katılım ise yüzde 55,86’da kaldı. Resmi sonuçlar bugün bir basın toplantısıyla ilan edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Yuriy Çokan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Seçimlerde ülke genelinde yüzde 55,86 oranına katılım ile 1 milyon 565 bin kişi oy kullandı. En yüksek katılım oranı yüzde 62,47 ile Kişinev şehri oldu. En düşük katılım oranı yüzde 42,5 ile Bessarabya şehrinde gerçekleşti. Moldova’ya bağlı Gagauz Özerk Bölgesi’nde ise yüzde 49,8 oranında katılım sağlandı. Ülkenin kuzeyindeki Baltı şehrinde yüzde 58,59 oranında katılım gerçekleşti” dedi.

Seçimlere yurtdışından 40 bin kişi katıldı. İtalya’da 18 bin, Romanya’da 7 bin, Rusya’da ise 6 bin kişi oy kullandı. Moldova kanunlarına göre 3’te 1’den fazla katılım gerçekleştiği için seçimler geçerli sayıldı.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]