Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Oyuncu üzerine kurulan düzenin sonuçları

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mevcut teknik direktörü İsmail Kartal’ı göreve getirdiği basın toplantısında, çalıştığı önceki teknik direktörü kast ederek;  “Takımı Ersun Yanal şampiyon yapmadı… Biz paraları zamanında ödemeyelim bakalım şampiyon yapabilir mi? Benim aslan yürekli ve karakterli oyuncularım oynadı ve şampiyon oldu… Takım geçen yıl çalışmıyordu, ancak şimdi çalışıyor… Disiplin yoksa ben müdahale ederim…” gibi ifadelerle “oyuncu üzerine kurulu düzen” hastalığının virüsünü enjekte ediyordu futbol takımına…

Bu virüs saha içinde ve saha dışında takımı disiplinsizlik ve dağınıklığa itti… Bu hastalığın belirtileri her geçen gün kendini gösterirken Fenerbahçe-Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalarak tekrar bir puanı kurtarmış oldu! Bu durumda sorulması gereken sorular kolayca ortaya çıkıyor haliyle:

1. Aslan yürekli ve karakterli oyuncular bu hafta itibari ile puan tablosunda 7 puan, atılan gol sayısında 10 gol gerideyken, yenilen gol sayısında ise bir fazla durumda Oyuncular aynı yüreği ve karakteri neden ortaya koyamıyor?

2. Futbolculara alacakları mı ödenmedi de geçen yıldan bu kadar gerideler?

3. Takım geçen yıldan fazla çalışıyorsa nasıl oluyor da pozisyon ve şut adetlerinde bu kadar aşağıda oluyor? Nasıl oluyor da bu kadar fazla pozisyon veriyor? Ve nasıl oluyor da Volkan ve Sow bu kadar fazla kilo ile son derece ağır hareket ediyorlar?

4. Takımda nasıl bir disiplin ve Hoca otoritesi var ki, bu kadar çok kırmızı kart sorumsuzluğu ile karşı karşıya kalıyor futbol takımı?

5.Ayrıca, sebebi ne olursa olsun tribünlere bilet satışını durdurarak boş stada oynayan bir takım nasıl avantaj sağlar?

Bütün bu çelişkilerin cevapları saha içinde Fenerbahçe’yi dağınık, kopuk ve istikrarsız bir görüntü olarak karşımıza çıkarıyor!  Şampiyon olmuş kadroya Diego gibi bir oyuncu da eklenmişken, bu görüntü ile karşı karşıya kalıyorsak bir takım kararların alınması gerekir! Yanlışlardan dönülmez ise Fenerbahçe her geçen gün geriye doğru gidecektir!

Geriye gidiş çok açık iken Fenerbahçe Teknik Sorumlusu İsmail Kartal güzellemeler ile avunmaya ve avutmaya devam etmemeli, dahası tedbirleri almalı, olmuyor ise de görevi çok geç olmadan bırakmalıdır! Aynı şekilde İsmail Hoca’ya da sorular sormak gerekiyor?

1. Çok koşuyor diye oynattığınız Kuyt, bu kadar vasatken ve top kayıpları gol olarak geri dönüyorken neden bu ısrarınız?

2. En büyük kozunuz savunma bekleri ile pozisyon ve skor üretkenliğiniz kaybolmuşken, o bölgelerden bu kadar açık vermenize ne tür önlem düşündünüz? Hasan Ali ve Caner’i birlikte oynatmak gibi bir formül ile maça başlamayı neden düşünmezsiniz?

3. Oyun disiplininden ve performanstan yoksun Emenike ve güçsüz Sow yerine, kanat ortaları ile oynarken Webo ile başlanmaması neden?

4. Alves’in kadro dışı kalması gerektiğini savunmuştum, ancak kadro dışı bırakılmadıysa faydalanmamak neden? Mehmet Topal’ın da yokluğunda Bekir ve Kadlec üzerlerine gelen her hava topunu rakibe aldırırken nasıl bir önlem düşündünüz?

5. Maçın son bölümlerinde skor için baskı kurarken neden hiç iki forvetli oyunu düşünmezsiniz?

6. Ligin ilk yarısının son bölümü yaklaşmışken bazı futbolcularınızın hala kilo ve ağır kalma problemine çözüm üretememe sebebiniz nedir?

7. İlk yarının en çok koşanı, mücadele edeni ve faydalı olanı Raul’u oyundan çıkarmanızın sebebi nedir?

8. Sürekli ışık ve yükselen grafikten bahsederken, izleyenlerin görmediği ne tür ilerlemeleri gördünüz?

EYYAMCI* YÖNETİMLER

Türk Hakemleri’nin maçları farklı düşünceler içinde yönettikleri aşikâr! Tolga Özkalfa’nın da kafası içinde hangi düşünceler esiyordu ki bir maçı bu derece mahvetti!

En çok tartışılan pozisyonların başında, Volkan’ın elle müdahalesinin dışarıda olup olmadığı kritik an geliyordu. Yardımcı hakem devam ettirerek doğru karar vermiş. Maç sonrası yayıncı kuruluşun da net göstermesi ile soru işaretleri kalkmış oldu ve kararın doğruluğu teyit edildi.

Emre’ye Erkan Zengin’e sert müdahalesi sonrasında sarı kart bile vermeyen, Emre arkadan çekilerek kaptanlık bandı bile düşerken sarı vermeyen hakem eyyamcıdır!

Gökhan Gönül ve Emre’ye dirsekler atılırken faul verip kart vermeyen hakemler eyyamcıdır!

Emre’ye haklı bir biçimde kırmızı kart verirken, bir gün öncesinde Burak Yılmaz’a aynı davranışa vermeyen hakemler eyyamcıdır!

6 pas üzerinde Sow’un kafa vuruşunu, kaleye yönelmişken, 1 metre açık elle kesen pozisyona penaltı çalmayıp, el ile alakası olmayan pozisyonda penaltı üreten hakemler eyyamcıdır.

Aynı biçimde aleyhine olan hataları seçip fırtınalar koparan, ancak lehine olan hataları dile getirmeyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da maçın heyecanıyla olsa gerek hakemlere özendi!

*Eyyamcı: Güncel duruma uyarak fikir ve davranış değiştiren (Türkçe Genel Başvuru ve Bilgi Sitesi.)

TEBRİK: Eskişehirspor 120 km koşarak, Türkiye Ligi’ndeki maçlarda en çok koşan takım unvanını ele geçirdi.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER – [email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]