Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO] Ukraynalılar, Türk baklavasını sevdi!

Geleneksel damak tadımız; “Vkusnaya Baklavaları” ismi ile Ukrayna’ da.

Ukrayna’da, Gazi Antepli ustaların hünerli elleri ile hazırlanan hakiki Türk baklavaları yirmiye yakın çeşidi ile satışa sunuldu. Burma, şöbiyet, sarma, dolama, prenses, çikolatalı baklava ve kadayıf bunlardan sadece bir kaçı.

Firmanın internet sitesi olan www.baklava.com.ua üzerinden online sipariş verebilen müşteriler istedikleri takdirde Kiev’ deki satış noktalarından da perakende satın alabiliyor.

Gezici servisi ile siparişlerinizi adresinize getiren bir ekip sürekli Kiev içerisinde dağıtım yapmakta. Bu arada Kiev dışında olanlar üzülmesin, kargo şirketleri ile Ukrayna’nın her yerine gönderilebiliyor.

Tüm baklava çeşitleri taze ceviz ve Türkiye’ den temin edilen birinci sınıf fıstıktan imal edilmektedir. İstenmesi halinde içi tamamen fıstıktan baklavalar da yapılmakta. Son zamanların en revaçta çeşidi olan çikolatalı baklavaya değinmeden geçmeyelim. Baklavanın nefis tadına, gerçek çikolata eritilip şerbete eklenince tabiî ki lezzet ikiye katlanmış oluyor. Kesinlikle denenmeli!

Firma, fiyat politikası hakkında çok duyarlı. Yetkililerin bu konuda yaptığı açıklamada;

“Baklava Türk tatlı gurubunun en başındaki geleneksel mutfağımızın simgesidir. Özellikle baklavalarımızın çok geniş bir kitle tarafından tadılması ve dolayısı ile Türk mutfağının tanıtılması anlamına da gelmektedir. Cüz-i kar ile Ukraynalıları baklava ile tanıştırıyor, beraberinde “Türk baklavası” sloganımız ile Türkiye’mizin tanıtımını yapıyoruz. Malum Türkiye’de baklava fiyatları bizim satışımızın iki katı. Ukrayna’nın hammadde, işçilik ve genel giderlerinin daha ekonomik olması bunun ana nedenleri. Kim bilir, belki Türkiye’ye baklava ithalatını bile düşünebiliriz” dedi.

Çeşit ayrımı yapmadan tanıtım amacı ile baklavanın kilosunu 74.90 grivnadan çikolatalı baklava çeşitleri ise 79.90 grivnadan satışa sunuldu.

Amaç mümkün olduğunca her kesimden insanın, Türk baklavasını tanıması diyen yetkililer, kendi satış noktaları yanı sıra bayilik sistemi ile Tüm Ukrayna’ da perakende satış noktaları oluşturmayı hedeflemekte.

Yetkililer: “Ukrayna’da baklava işine birçok kişi değişik zamanlarda girmeye çalışsa da, maalesef kurumsal bir çalışma şimdiye kadar görülmedi. Bu nedenle ‘Vkusnaya Baklavaları’ bugün itibari ile rakipsiz görünüyor” diye konuştu.

Üretim, satış, pazarlama, dağıtım, finans ve diğer idari departmanları ile deneyimli alt yapısını en yüksek standartlarda kuran firma yetkilileri, yatırımının uzun vadeli ve köklü olabilmesi için yavaş ilerleyen ancak tamamen kurumsal bir kimlik ile başarıya ulaşabileceklerine inanıyor.

Baklava, Ukraynalılar tarafından oldukça beğeni ile karşılanıyor. Zaten birçoğu ya kendisi ya da bir tanıdığının yolu Türkiye’ye düşmüş ve dolayısı ile baklavanın tadı damaklarında kalmış. Birde bu tanıdık lezzetin ayaklarına geldiğini görünce, gerisi malum.  

Perakende satışın yanı sıra firma, restoran, otel, ve yemek fabrikalarına toptan dağıtımda yapmaktadır. Ayrıca firmanın önümüzdeki günlerde Belarus ve Polanya’ya da ihracat çalışmaları gündemlerinde.

Satış noktaları adresleri:

Şçerbakova Caddesi, no: 47 Kiev (г. Киев, ул. Щербакова 47)
Nivki Pazarı, no: 47 (Рынок “Нивки”, торговое место №47)

Telefonla siparişler için:
093 129 2998 – Türkçe
097 650 1520 – Rusça – Ukraynaca
050 441 1973 – Rusça – Ukraynaca

Online Siparişleriniz için: www.baklava.com.ua

UkraynaHaber.Com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]