Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kaçak cumhurbaşkanının efsane sarayı yolsuzluk müzesi olarak ibret dersi veriyor

İktidarda olduğu 12 yılda 100 milyar dolarlık yolsuzluk yapan devrik Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in efsanevi sarayı ‘Mejigorye’, şimdilerde yolsuzluk müzesi olarak halka ibret dersi veriyor. Yaklaşık 1.400 dönümlük dev arazi üzerine milyarlarca dolar harcanarak inşa edilen, bin kişinin çalıştığı rezidanslardaki odaların sayısı bile bilinmiyor.

Altından yapılmış tuvalet klozeti bile bulunan ve Yanukoviç’in sadece özel ikameti için kullandığı Mejigorye’nin sırları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. SPA merkezinden golf sahalarına, özel botanik ve hayvanat bahçelerinden altınlarla süslenmiş restoran gemisine kadar onlarca müştemilatı barındıran Mejigorye’yi Cihan Haber Ajansı görüntüledi.

Bir günde gezilemeyecek kadar büyük olan israf ve yolsuzluk sembolü Mejigorye’yi gören Ukrayna halkı, Yanukoviç yönetimine veryansın ediyor. Halk, “Bu saray kimin parasıyla yapıldı? Ülkede milyonlarca fakir varken bu israf neden?” diye haykırıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]