Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İşte dünyaya yön verenlerin Donbas seçimi değerlendirmeleri!

Donbas olarak adlandırılan bölgede geçtiğimiz Pazar günü yapılan başkanlık ve parlamento seçimlerini Kiev yönetimi ve ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri ‘yasa dışı’ kabul ederken, Rusya katılım oranının yüksekliği nedeniyle olumlu değerlendirdi.

İşte dünyaya yön verenlerin Donbas seçimi değerlendirmeleri:

BM: Önemi yok

Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Farhan Hak, Donbas’taki seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, BM’nin bu konuda defalarca seçimleri protesto ettiğini ifade ederek hâlihazırda da bu duruşlarının değişmediğini dile getirdi. Daha önce ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise DHC ve LHC seçimlerinin yapılmasını, Minsk protokolünün çiğnenmesi olarak değerlendirmişti.

ABD: Seçimler Moskova’nın lehine

Daha önce Lugansk ve Donetsk bölgelerinde silahların gölgesinde yapılan seçimleri tanımayacağını açıklayan Beyaz Saray bir yandan de, Rusya’yı silahlı ayrılıkçıların kışkırtmak ile suçladı.

Seçimlerin Moskova’nın lehine olduğu belirtilen ABD görüşünde seçimler akabinde Rusya’nın Ukrayna sınırlarına asker ve ağır silah konuşlandırdığına dikkat çekildi.


Rusya: Kiev temasa geçsin

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ise Donbas’taki seçimleri kabul ederek tanımakla kalmayıp Ukrayna’nın güneydoğu sakinlerini yüksek katılımları nedeniyle kutladı.

Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer alan açıklamada, Kiev merkez yönetiminden, Donbas temsilcileriyle iyi ilişkilerin kurması istenildi.


Almanya: Rusya fazla konuşmasın

Söz konusu seçimlerini tanımadığını söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier yerel bir gazeteye verdiği demeçte, Rusya’ya seçimler konusunda fazla konuşmaması hususunda çağrıda bulundu.

Donbas’ta nisan ortasından bu yana devam eden çatışmalarda yaklaşık 4 bin kişi hayatını kaybederken yüz binlerce kişi de göçmen konumuna düştü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]