Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

[FOTO GALERİ VE VİDEO] Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatları çalışmaları başladı

Koordinatör; “Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatlarının yapılmaya başlandığı günden bu tarafa, katılım hem kurum seviyesinde hem de öğrenci seviyesinde artarak devam etti.” dedi.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ukrayna etabında olimpiyat tertip heyeti çalışmalarına başladı. Bu sene 13’üncüsü düzenlenecek, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Ukrayna Finali Bilgilendirme Toplantısı, başkenti Kiev’de, Uluslararası Meridyen Okulu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe; Türkçe eğitim veren kurumların idarecileri, üniversitelerdeki öğretim görevlileri ve devlet okullarındaki Türkçe öğretmenleri katıldı.

Uluslararası Meridyen Okulları tarafından çekilen, “Yeni Bir Dünya Klipi” gösterilerek başlanılan toplantıda, bu seneki organizasyon hakkında slâyt eşliğinde detaylı bilgi verildi.

Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Genel Koordinatörü, önümüzdeki Türkçe Olimpiyatları hakkında yaptığı konuşmada; Ukrayna Tertip Heyeti, Ukrayna olimpiyat kurallarıyla ve kategorileri ilgili yapılan son düzenlemeleri paylaştı.

Koordinatör; “Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatlarının yapılmaya başlandığı günden bu tarafa, katılım hem kurum seviyesinde hem de öğrenci seviyesinde artarak devam etti.” dedi.

Türkçe Olimpiyatları hakkında Ukrayna’da seçmeli ders olarak Türkçe eğitim veren okulların bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizen Koordinatör katkı veren kurumlara teşekkür etti.

Bu yıl “Syaivo” Ukrayna -Türkiye Kültür Merkezi himayesinde gerçekleşecek olimpiyatların organize heyetinde; Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Milli Taras Şevçenko Üniversitesiyle, Boris Grinçenko Üniversitesi, Uluslararası Meridyen Okulu ve Ukrayna “Dragamanova” Milli Pedagoji Üniversitesi bulunuyor.

Ukrayna’da 2007 yılında 4 kurumdan 21 öğrenciyle dostluk ve sevgi yolculuğuna başlayan, 2014 Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finaline 55 kurumdan 455 öğrenci katılmıştı.

Türkçenin seçmeli ders olarak okutulduğu Ukrayna’da, artık “Dil ve Kültür Festivali” adı altında gerçekleştirilen etkinliklere bin 500’ün üzerinde katılım olması bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]