Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ayrılıkçılar, oy verenlere 150 dolarlık yardım dağıtıyor

Ukrayna’nın doğusunda Lugansk Bölgesi’nde ayrılıkçıların kontrolündeki şehirlerde yapılan yerel seçimlerde oy kullananlara 1800 grivna (yaklaşık 150 dolar) değerinde sosyal yardım kartı dağıtıldığı bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunda ilan edilen sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin Ulusal Konseyi’nin vekillerinin belirlendiği seçimlerde oy kullanan kişilere dağıtılan 150 dolar değerindeki yardım kartlarının fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı. Oy kullananlara kart dağıtan şahısların, söz konusu kartlarla 3 Kasım’dan itibaren 1800 grivnalık bir sosyal yardım alınabileceğini söylediği iddia edildi.

Öte yandan görgü tanıkları, bu kartların banka kartı olmadığını belirtti.

Bunun yanı sıra Donetsk Şehri’nde bazı seçim bölgelerinde sosyal sebze pazarları kuruldu. Pazara sosyal adının verilmesi ise oy kullananlara patates, havuç, pancar, lahana ve kuru soğanın çuvalının sadece 1 grivnaya yani 18 kuruştan satılması olarak gösteriliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]