Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Oyunculuk karakteri

Bahsedilmesi gereken birçok konunun olduğu derbi maça iki kişi damgasını vurdu: Deplasman takımı Fenerbahçe futbolcusu Bruno Alves ve takımına attığı iki mükemmel golle maçı kazandıran Galatasaray oyuncusu Sneijder…

Maç öncesi, İsmail Kartal’ın haftalardır süregelen yanlışlardan döneceği sinyalleri geliyordu. İkili orta saha önünde Diego ve önlerinde üçlü hücum hattı tercihi olmayacağı hemen hemen kesin gözüküyordu. Bu yanlış tercihten vazgeçildikten sonra İsmail Hoca’nın diğer tercihleri tartışılabilir, ancak net olarak saygı duyulmayı gerektirecekti.

Nitekim İsmail Kartal, Emenike-Webo ile sakat olan Sow arasında bir tercih yaptı. Çoğu tercih çok yanlış olmayacaktı, sadece hangi taktiğin ve tercihin sahada ne kadar tutacağı sonucu belirleyecekti.

Fenerbahçe oyuna çok etkili başladı, iki Alper ile bir Emenike ile pozisyonu altı pas civarından değerlendiremedi. İlk yarının sonunda Emenike, Muslera ile karşı karşıya kaldığı, çok net penaltı ve kırmızı yaptırabileceği,en kötü ihtimalle takımını öne geçireceği pozisyonu harcadı.

Gökhan, Alper ve özellikle Raul Meireles’in müthiş performansı ile Fenerbahçe ilk yarı oyunu domine etti. Galatasaray ise ilk devre adeta sahada yokken, ikinci yarıya saman alevi gibi bir baskı ile başlayıp iki pozisyon bulsa da, Fenerbahçe oyunu tekrar dengelemişken, maçın sonucunu belirleyen en büyük faktör kendisini gösterdi!

Yani tercih ve taktiklerin ne kadar tutup tutmaması değil; bir oyuncunun alakasız, disiplinsiz, hunharca bir taban tekmesi sonucu belirledi! Bu dakikadan sonra Fenerbahçe tekrar baskıyı kırdı, dahası rakibini üçe üç, dörde dört dahi yakalayıp, Kadlec ile de inanılmaz bir golü kaçırdı.

Dakikalar 85 civarını gösterdiğinde takımını ıslıklamaya ve homurdanmaya başlayan ev sahibi taraftarı ise henüz dakikalar önce stres içinde adeta tırnaklarını yerken, Sneijder iki mükemmel gol ile maçı aldı!

OYUNCULUK KARAKTERİ
Bruno Alves dünkü hareketi ilk kez yapmadı, daha önce de alakasız şekilde gaddarca hareketlerde bulundu.

Fenerbahçe oyuncusu pozisyon gereği sert oynayabilir, ancak bir oyuncu hiçbir maçta böyle bir sorumsuzluk ile takımının emeğini zayi edemez! Yanlış anlaşılmasın, karakterden kastım kişilik karakteri değil Alves’in, oyunculuk karakteri!

Alves’in oyunculuk karakterindeki zaaflar ne yazık ki, takımının hak ettiği maçı kaybetmesine sebep oldu! Belki bu maçın da ötesinde rüzgârı tamamen tersine çevirmek üzere iken, sezonu dahi zayi etmiş olabilir! Fenerbahçe takımında bir disiplin ve orantı sorunu olduğu açık.

Hocanın otoritesi, oyunculuk karakterindeki zaaflar ve derbi gerginliği gibi sebepler ortaya sürülebilir, fakat gerçek şu ki Fenerbahçe bu sebeplerin doğurduğu olumsuz sonuçlara çözümü bulmalı!

Takımın iyi bir menajere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum! Bunun yanında bu tür skandal hareketler ile takımını adeta yakacak bir oyuncu tarihte görülmemiş şekilde cezalandırılmalı!

İSMAİL KARTAL
İsmail Hoca, maç sonu açıklamaları ile sosyal medyada taraftarlarından tepki topladı, sebebi ise kullandığı “haddimizi bilerek” oynadık açıklamasıydı. Aslında İsmail Hoca adeta korkmadan, hızlı ve ofansif oynatarak, had bildirircesine takımını oynattı. Düşüncesi de çok büyük oranda tıkır tıkır işliyordu. İsmail Kartal’ın bu ifadesinden doğan tepki, Hoca’nın “hitabet yeteneğinin” çok iyi olmaması kaynaklı!

İsmail Hoca’nın bu konuda ders alıp daha dikkatli davranması gerekir. Diğer bir eleştiri ise İsmail Hoca’nın sürekli gelişiyoruz türünden ifadeleri! Haklı olabilir, buna rağmen su götürmez bir gerçek şu ki, Fenerbahçe geçen yılki kazanma ve skor üretme oranından çok geride, dahası ilk altı haftada sekiz puan kaybetti!

CÜNEYT ÇAKIR
Cüneyt Çakır’ın en doğru kararı Alves’e çıkardığı kırmızı karttı. Yanlışları olmadı mı oldu…

1. Maçın başında çok doğru kararla avantaja oynattığı pozisyon başlangıcında, Melo rakibi Emenike’ye çok sert ve kontrolsüz girdi. Pozisyon bitince Melo’ya sarı kart çıkmalıydı.
2. Veysel bir pozisyonda faul diye kendini yere bırakıp topu elleri ile kucakladı, Cüneyt Çakır doğru el kararı vermesine rağmen, umut verici atağı kesen Veysel’e sarı kartı çıkarmadı.
3. İlk yarının son dakikalarında Emenike yerde kalınca penaltı ve kırmızı kart bekledi! O şiddetli bir darbe (darbe dahi denemez) faul kararı verilmezdi, kararı doğruydu.
4. Burak Yılmaz’ın maçın ilk dakikasında mayına basmışçasına savrularak kendini yere atmasına tolerans göstererek sarı kartı esirgememesi gerekirdi!
5. Fenerbahçe’nin golünde Hasan Ali Kaldırım, topu çok açık çizgi dışından çevirdi, taç kararı verilmeliydi.

SERHAT KILIÇ | UKRAYNA HABER[email protected] @serhat5407

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]