Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Gülen, Avrupa basınına verdiği ilanla IŞİD’i kınadı: İnsanlık suçu işliyorlar

Fethullah Gülen Hocaefendi, Avrupa’nın önde gelen gazetelerinde yayınlanan ilanla IŞİD terörünü kınadı. Dünyaca ünlü İngiliz Guardian gazetesinde yayınlanan ilanda, IŞİD örgütünün son kurbanları İngiliz Alan Henning, Herve Gourdel, James Foley, David Haines ve Steven Sotloff için başsağlığı diledi.

“IŞİD zulmü en ağır şekilde lanetlenmeli” başlıklı ilan, 2 Ekim’de Fransa’nın muteber gazetesi Le Monde’da, 22 Eylül’de Belçika’nın ‘De Morgen’ ve Hollanda’nın ‘de Volkskrant’ ve ‘NRC Handelsblad’ gazetelerinde yayınlandı.

IŞİD’in insanlık suçu işlediğini belirten Gülen, “Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm, Kur’an’ın elmas düsturlarına ve Efendimiz’in (s.a.s.) sünnetine tamamen zıttır. IŞİD üyeleri, şayet birtakım güçlerin piyonu olarak veya kendi şahsi çıkarları doğrultusunda hareket etmiyorlarsa, bağlı olduklarını iddia ettikleri İslam dininin ruhunu hiç kavrayamamış cahillerdir denilebilir. Her halükarda, yaptıkları terörizm olup bu eylemlere bulaşanlar adalete teslim edilerek işledikleri dehşet verici suçların hesabını vermelidirler.” ifadelerini kullandı.

İslam’ın barış, insan hakları, özgürlükleri ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirten Gülen, “Bunun aksini iddia edenler, bilhassa dini çatışmaları alevlendirmeye alet olanlar hem kendileri aldanmış hem de insanlığı aldatmış olur.” dedi. İlanda IŞİD’in El Kaide ve Boko Haram terör örgütleriyle aynı totaliter zihniyeti paylaştığı ifade edildi.

Mesajda “Alan Henning, James Foley, Steven Sotloff, David Haines ve Herve Gourdel’in aileleri ve yakınları olmak üzere, Irak ve Suriye’deki bu elim saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin sevenlerine yürekten başsağlığı diliyor, Cenab-ı Hak’tan onlara sabır, metanet ve dirayet vererek acılarını hafifletmesini niyaz ediyorum. Ayrıca, IŞİD’in elinde bulunan bütün rehinelerin derhal ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmaları ve hepimizi saygı ve barış dolu bir dünyaya ulaştırması için Cenab-ı Hakk’a duacı olup herkesi bu duaya katılmaya davet ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

HOLLANDA’DA GÜNDEM OLDU

Gülen’in İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika’da yayınladığı ilan ve taziye mesajı sosyal medyada büyük yankı buldu. Geçtiğimiz günlerde Hollanda’nın en çok okunan gazetelerinden Volkskrant ve NRC Handelsblad’de çıkan ilan, ulusal basında haber gündemi oldu. NOS kanalı ve Volkskrant gazetesi ilanla ilgili bir haber yayınladı.

Gülen’in İŞİD’i kınayan ilanı 17 Eylül’de ABD’nin önde gelen 5 gazetesi New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gazetelerinde yayınlanmıştı.

Avrupa basınında yer alan ilanlar, Gülen’in onursal başkanlığını yaptığı Brüksel merkezli Kültürlerarası Diyalog Platformu, İngiltere merkezli faaliyet gösteren Hizmet Araştırmaları Merkezi ve Fransa merkezli Paris Kültürlerarası Diyalog Platformu tarafından yayınlandı.

EMRE DEMİR, KADİR UYSALOĞLU | PARİS – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]