Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de alkol satan büfeler saat 22.00’de kapanacak

Kiev Belediyesi Meclisi akşam saat 22.00’den sonra alkollü içecek satan büfelerin kapatılması kararı aldı. Söz konusu büfeler hafta sonu ve bayramlarda 23.00’e kadar çalışabilecek.

Geceleri alkol satışıyla mücadele kapsamında, Kiev Belediyesi’nin kabul ettiği büfe yönetmeliğine aykırı faaliyet gösteren yaklaşık 12 bin büfenin de kaldırılabileceği bildirildi. Öte yandan 24 saat açık olan ve alkol satışı yapılan, alış veriş merkezleri (AVM) ile ilgili de bir yönetmelik hazırlığı olduğu ifade edildi.

Alkollü içecek satan büfelerin okul ve anaokullarına 200 metre mesafe uzaklığa çekilmeye başlanıldı. Büfeler otobüs ve alt geçitlere 20 metre, devlet kurumları ve hastaneleri ise 50 metre mesafede bulunacak şekilde yerleştirilecek.

Ekim-Kasım ayını uyum süreci olarak belirleyen Kiev Belediyesi, kurallara uymayan büfeleri, Aralık ayından itibaren toplayacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV –  www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]