Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Kiev’deki Türkoloji öğrencileri Syaivo’da buluştu

Ukrayna-Türkiye “Syaivo” Kültür Merkezi, düzenlediği bir etkinlikle Kiev’deki, Türkoloji öğrencilerini buluşturdu.

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi ve Milli Dragomanova Pedagoji Üniversitesi’nde, Türkçe öğrenen ve Türk kültürüne ilgi duyan üniversite öğrencileri, Türk kültürü ile tanışma fırsatı buldu.

Etkinlikte geleceğin Türkologları; Türk kültürü, tarihi, mimarisi, sanatı, folkloru ve mutfağı olmak üzere farklı alanlarda Türkiye’yi daha yakından tanımış oldu.

Türkiye’nin en büyük şehirleri ve tarihi zenginlikleri ile birlikte Türk dilinin tarihi gelişimine ve şu anki durumuna da değinildiği toplantıda, öğrencilere Türkiye’de düzenlenen yaz kursları ve her yıl dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirilen Dil ve Kültür Festivali hakkında bilgi verildi.

Seminerden sonra misafirlere Türk mutfağından seçme lezzetler ikramlar edildi.

Öğrenciler bir taraftan, Türk çayını yudumlarken diğer taraftan Türkçe öğretim üyeleriyle Türkçe pratik yapma imkânı buldu.

“Syaivo” Kültür Merkezi tarafından küçük hediyeler takdim edilen gençler; bu türden programların devamlı yapılmasını istedi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]