Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

20 yılda 1 milyondan fazla pilot ve teknisyene ihtiyaç duyulacak

Ticari havacılık endüstrisinde yeni uçaklara karşı oluşan güçlü talebi dikkate alan Boeing, gelecek 20 yıllık süreçte 466 bin 650 pilot ve 596 bin 500 teknisyene ihtiyaç duyulacağını öngörüyor. Buna göre havayolu şirketleri, 2010-2029 arasında, yıllık ortalama 23 bin 300 yeni pilotla 30 bin civarında yeni teknik bakım elemanına ihtiyaç duyacak.

Boeing Eğitim ve Uçuş Hizmetleri Yöneticisi Roei Ganzarski, “Rakamları topladığınızda, sektörün karşı karşıya olduğu sorunları hemen anlayabiliyorsunuz. En büyük uğraşımız, mevcut eğitimimizi, 2029 yılına kadar teslim edilecek 30 bin yeni uçağı uçuracak ve bakımını yapacak gelecek nesillere göre uyarlamak olacak.” dedi.

Boeing’in tahminlerine göre personel sayısında en büyük artış Asya Pasifik bölgesinde olacak, ihtiyaç duyulan pilot sayısı 180 bin 600’e, teknisyen sayısı ise 220 bine ulaşacak. Bölge genelinde pilot ve teknisyene en büyük talep, sırasıyla 70 bin 600 ve 96 bin 400 elemanla Çin’den gelecek. Kuzey Amerika’da, 97 bin 350 pilot ve 137 bin teknisyene ihtiyaç duyulurken, Avrupa’da pilot talebi 94 bin 800, teknisyen talebi ise 122 bin olacak.

Ramazan Solak – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]