Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Prof. Harrington: Gülen’in iadesini istemek anlamsız ve aptalca!

“Fethullah Gülen’in Hukuk Serüveni” adlı kitabın Amerikalı yazarı Prof. James Harrington, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ABD’den iade talebinin manasız ve aptalca olacağını söyledi.

Texas Sivil Haklar Projesi Kurucu ve Direktörü, Texas Üniversitesi Öğretim Üyesi Harrington, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’den Fethullah Gülen’in iadesini talep edeceği ifadelerine yönelik yazılı açıklama yaptı.

AKIL DIŞI GİRİŞİM

ABD’nin böylesi bir talebi dikkate almayacağını dile getiren Harrington, benzer bir talebin George W. Bush döneminde de yapıldığını hatırlattı.

O dönemde Pensilvanya Federal Mahkemesi’nin buna müsaade etmediğini belirten Prof. Harrington, “Mahkeme, Fethullah Gülen’in ABD’de kalmasına yönelik haklarını bir kez daha teyit etmişti. Mahkeme ayrıca, Bush yönetimine böylesi akıl dışı girişimden dolayı eleştiri getirmişti.” ifadelerini kullandı.

Prof. Harrington, mevcut ABD yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2008’de olduğundan çok daha az samimi olduğuna da dikkat çekti. Bu konuda kendisinin de Obama yönetiminden ve Kongre’den yetkililerle görüşmeler yaptığını dile getiren Harrington, yetkililerin kendisine böylesi bir talebi başlarından savacaklarını söylediklerini ifade etti.

MAHKEME İADE ETMEZ, İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ KARŞI ÇIKAR

Amerikalı profesör, anlamsız ve aptalca olan böyle bir talebin ABD yönetimince reddedilmemesi halinde ise mahkemenin iadeye izin vermeyeceğini, ayrıca Amerikalı ve Avrupalı insan hakları örgütlerinin buna sert şekilde karşı çıkacaklarını kaydetti.

Öğretim üyeliği yanında insan hakları avukatı da olan Prof. Harrington, “Konuşma Özgürlüğü, Dini Özgürlükler, Demokrasi: Politik Yargılamalar ve Fethullah Gülen Zamanları” adlı önemli bir kitabın da yazarı. Harrington, Türkçeye “Fethullah Gülen’in Hukuk Serüveni” kısa adıyla tercüme edilen kitabında Hocaefendi’nin Türkiye ve ABD’deki mahkeme sürecini anlatıyor. Prof. Harrington, kitabında Gülen’in hukuk serüveninin yanı sıra Türkiye’nin yakın tarihinin de hukukî analizini yapıyor.

İHSAN DENLİ | WASHINGTON – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]