Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Doğu Ukrayna’da 3 bin gönüllü Rus savaşıyor”

Rusya’dan bir kısım gönüllü birliklerin doğu Ukrayna’da milis güçlere katıldığı ve Kiev’e karşı savaştığı iddia ediliyor. Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti sözde Başbakanı Aleksandr Zaharçenko, milis güçlerin Azov Denizi kıyısında üstünlük sağladığını Mariupol’a doğru ilerleyişin sürdüğünü açıkladı.

Zaharçenko’ya göre Rusya’dan yaklaşık 3 bin kadar gönüllü savaşçı milislerin yanında yer alıyor. Bunların bir kısmı emekli ya da ordudan ayrılmış askerlerden oluşuyor. Sırbistan, Letonya, Fransa, İtalya, Yunanistan ve diğer ülkelerden gelen savaşçılar da milis güçlere katıldığı belirtiliyor.

AGİT Ukrayna temsilcisi Igor Prokopçuk, düzenli Rus ordusunun güneydoğu kasabası Novoazovski’yi milis güçlerle birlikte kuşattığını iddia etti. Ancak AGİT Rusya temsilcisi Andrey Kelin ise herhangi bir Rus askerin sınırı geçmediğini savundu. NATO ise bin civarında Rus askerin bölgede savaştığını tahmin ediyor.

Sadece Donetsk bölgesinde son 24 saat içinde çıkan çatışmalarda 11 sivil hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Çatışmaların başladığı Nisan ayından bu yana 2 binden fazla sivil öldü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poorşenko’nun Rus ordusunun Ukrayna’ya girdiği yönündeki iddialara Batılı ülkeler de tepki gösteriyor. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, durumun ispat edilmesi durumunda bunun anlayışla karşılanması ya da kabullenilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]